V neděli 31. ledna odehraje FC Viktoria Plzeň první přátelský zápas na herním soustředění na Maltě. Výběr trenéra Karla Krejčího se na úvod utká s polskou Legií Varšava.

„Legie hraje v Polsku o titul a je po podzimu druhá. Bude to náročné utkání a narazíme na kvalitní mužstvo. V přípravě budou na stejné úrovni jako my, protože i polská liga začíná podobně jako naše. Nicméně mě bude více zajímat nᚠvýkon,“ říká Krejčí.

Na nedávném soustředění v Turecku odehrála Viktoria dva zápasy, které prohrála. Na Maltě si tak budou chtít viktoriáni napravit reputaci a zároveň je čeká boj o základní sestavu. „Hráči dostanou na hřišti více prostoru, než tomu bylo v Turecku. Hrajeme tři zápasy a tu sestavu trochu protočíme. Konkurence v týmu je velká a já sám nemám zatím jasno o některých postech pro základní sestavu. Budu koukat na tyto zápasy, jak to hráčům půjde a jakou budou mít aktuální formu. Z toho pak vykrystalizuje sestava pro Slovácko,“ popisuje kouč Plzně.

I když hráči stále absolvují většinou dva tréninky denně, příprava před utkáním už se bude podobat ligovému režimu. „Soupeře na soustředění nesleduji, jako když je to soutěžní zápas, ale vždy si nechám poslat statistiky, abych měl aspoň trochu přehled. Co se týká přípravy na zápas, tak už se to tady na Maltě bude podobat klasické přípravě na mistrovský zápas. Já jsem klukům před soustředěním říkal, že tady budou hrát o sestavu pro jaro a jsem zvědavý, jak nám trenérům zamotají hlavu,“ dodává Krejčí.

Na Maltu neodletěl z viktoriánů pouze Václav Pilař, zbytek týmu se naplno chystá na start jara, včetně Radima Řezníka. „Všichni jsou v pořádku, a co se týká Radima Řezníka tak ten už naplno trénuje s týmem. Domluvil jsem se s ním, že v některém utkání tady na Maltě nastoupí a uvidíme, jak dlouho tam vydrží a jak mu to půjde. Držím mu palce, protože jsem ve své kariéře také byl zraněný a není to jednoduché. Přál bych mu, aby se do toho postupně dostal a Viktorii pomohl k dalším úspěchům,“ uzavírá Karel Krejčí.



Zápas bude možné sledovat od 20:00 hodin v přímém přenosu níže.


FC Viktoria Plzeň vs Legia Warsaw 31-01-2016 von football-friendlies

Fotogalerie