FC Viktoria Plzeň zvládla utkání 7. kola Synot ligy na výbornou a z Ďolíčku si odvezla všechny tři body. Na hřišti Bohemians Praha 1905 vyhráli Západočeši poprvé od roku 2009. Vítězství svěřenců trenéra Karla Krejčího zařídil Michal Ďuriš, který v 63. minutě vstřelil jedinou branku utkání.

„Nebylo to jednoduché utkání, my jsme ale určitě měli rozhodnout už v první půli, kdy jsme si vytvořili velké množství šancí, ale nedokázali je využít. Po změně stran domácí zvýšili aktivitu, hráli jednodušeji, byli důraznější a to nám dělalo problémy. Bylo to hodně o soubojích, ale nakonec jsme to týmovým výkonem urvali,“ hodnotí zápas trenér Krejčí.

Viktoria byla v utkání lepším týmem, na soupeřovu branku vyslala celkem 18 střel a jen v první půli zahrávala 10 rohových kopů. „O přestávce jsme hráče nabádali především ke klidu v zakončení. Vadilo mi, že z tolika šancí, které jsme si vypracovali, jsme nedali ani gól. Takhle to nejde, aspoň jedna branka z toho musí padnout. Vadila mi tedy naše špatná efektivita. Ve druhé půli se trefil Ďuriš a zajistil nám další důležité tři body,“ dodává kouč Plzně.

Červenomodří se dál vezou na vítězné vlně, už šest zápasů v řadě vyhráli a navíc nedostali ani jeden gól. „Vychytaná nula je vždy skvělá, ale my jsme se zlepšili především v útočné fázi. Krajní hráči hrají mnohem útočněji a tím dostáváme soupeře pod větší tlak. Samozřejmě máme stále co zlepšovat, chyb děláme stále hodně. Bohemka se nám několikrát dostala za obranu a my měli velké štěstí, že své šance neproměnila. Zápas jsme ale jinak měli pod kontrolou a kluci zaslouží pochvalu. Vyhráli jsme zcela zaslouženě,“ zamýšlí se Krejčí. 

Fotogalerie