V sobotu 9. května v 19:15 nastoupí FC Viktoria Plzeň na hřišti pražské Sparty, se kterou se utká o důležité body. Souboj prvního a druhého týmu Synot ligy slibuje dramatickou podívanou a oba týmy se celý týden na svého soupeře pečlivě připravují.

„Je to důležitý zápas, který hodně napoví o tom, kdo bude velmi blízko k titulu. Vzhledem k tomu, že pak ještě zbývají tři kola do konce, tak tento zápas určitě ještě nerozhodne. Kdo by si myslel, že rozhodnuto bude, tak by se nechoval pokorně. Situace je taková, že na Spartu jedeme s bodovým náskokem a naším motivem je, abychom náskok měli i po zápase,“ říká trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Během týdenní přípravy se plzeňští hráči dozvěděli více o svém soupeři také při video rozborech, trenéři hráčům připomínali i podzimní zápas v Doosan Areně, který Viktoria vyhrála 2:0 a letenské jasně přehrála. „Připravujeme se na každého soupeře stejně, takže i na Spartu. Co se video rozboru týká, tak jsme si pouštěli i podzimní souboj tady v Plzni. Malé ohlédnutí nebylo od věci a vždy máte možnost poučení z minulosti. Od té doby ale uteklo hodně vody, Sparta vyměnila trenéra, a proto zároveň čerpáme aktuální informace z posledních herních projevů Sparty,“ dodává Koubek.

V sobotu čeká na Letné hráče Plzně více než bouřlivá atmosféra, na kterou se musejí dobře psychicky připravit. „Na to už není prostor, abyste hráče nějakým způsobem dokázal významně korigovat. Hráči musejí jít na zápas připraveni, organizovaní a s největší motivací. Na hřišti už je to jen na nich,“ zamýšlí se trenér Viktorie.

Kromě dlouhodobě zraněných hráčů jsou viktoriáni v pořádku a trenér tak může nasadit tu nejsilnější sestavu. „V posledních týdnech je to v podstatě stejné. Chybí Horváth a Řezník a ostatní jsou v pořádku. Pochopitelně o sestavě nějakou představu mám, ale to konečné rozhodnutí padne až po pátečním tréninku, protože vždy se něco muže přihodit. Nějaká představa je, ale úplně jasno budu mít až pár hodin před zápasem,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.