Už v pátek 24. července 2015 vstoupí FC Viktoria Plzeň do nového ročníku Synot ligy. Od 17:30 přivítá v Doosan Areně SK Slavii Praha a svěřenci trenéra Miroslava Koubka chtějí navázat na povedený Superpohár s Libercem, který Západočeši vyhráli 2:1.


„Už máme za sebou jeden ostrý zápas a těšíme se i na další. Po Superpoháru chceme zvládnout i vstup do Synot ligy. To je nᚠcíl a chceme to dokázat,“ říká trenér Miroslav Koubek.

SK Slavia Praha odehrála během přípravy hned jedenáct zápasů a jen jednou prohrála. „Vždy si přečtu, jak naši soupeři hrají v přípravě. Slavia má za sebou povedenou přípravu, i když stále říkám, že výsledky v přípravě nejsou úplně vypovídající. Slavia vypadá, že motivace s novým trenérem i novou sezónou jí prospívá. Určitě nás v pátek nečeká jednoduchý zápas a my musíme být maximálně obezřetní i koncentrovaní a podat co nejlepší výkon,“ zamýšlí se kouč Viktorie.

Plzeň je v utkání favoritem, ale podle trenéra Koubka to nic neznamená. Sešívaní si určitě budou chtít odvézt ze západu Čech body. „Nechci dělat nějaké prognózy, že do Plzně přijede soupeř pouze bránit. Myslím si, že každý zkouší své štěstí a naposledy Liberec tady hrál velice aktivně, napadal nás. Nám se ale daří soupeře zatlačit, i když chce s námi hrát otevřenou hru,“ doplňuje plzeňský trenér.

Viktoriáni věří, že je za prvními body v nové sezóně požene plný stadion a trenéra může těšit, že bude mít k dispozici v podstatě kompletní kádr. „Až na Václava Pilaře, u kterého zdravotní problémy stále přetrvávají, jsou všichni v pořádku. Vždy se těším na atmosféru v Doosan Areně, takže na start Synot ligy se také těším a na naše fanoušky obzvl᚝,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.