Start nové sezony se blíží a hráči FC Viktorie Plzeň ladí formu na herním soustředění ve Westendorfu. V neděli 5. července odehrají svěřenci trenéra Miroslava Koubka první přátelský zápas v Rakousku, od 19:00 se utkají s bundesligovým Stuttgartem.

„Bude to náročný zápas. Přešli jsme do režimu herní intenzity a toto utkání bude součástí tohoto tématu. Zahraniční mužstva Bundesligy a dalších soutěží jinak nehrají a nedělní zápas, ale i ty další dva, jsou pro nás dobrou příležitostí, abychom se dostali do evropského tempa,“ říká trenér Miroslav Koubek.

Viktoria má za sebou první tři dny z herního soustředění a s průběhem je hlavní kouč Plzně zatím spokojen. „Až na extrémní počasí, které nemůžeme ovlivnit, mohu určitě soustředění hodnotit pozitivně. Podmínky jsou naprosto dokonalé. Hrací plocha, ubytování, stravování, možnosti regenerace a krásné životní prostředí, to vše je tu opravdu skvělé,“ zamýšlí se Koubek. „Pokud jde o samotný sportovní přístup hráčů, tak jsem velmi příjemně překvapen, jak hráči náročné tréninky ve vysokých teplotách zvládají. Především dopolední tréninky jsou ve velkém tempu a klukům nemohu nic vytknout,“ doplňuje trenér Viktorie.

Nedělní soupeř Stuttgart hraje Bundesligu a pro viktoriány to bude během přípravy první souboj se silným mužstvem. „Stále ladíme formu ke startu sezony, nemáme v plánu být ještě optimálně herně vyladěni. Pořád hodně trénujeme a zátěž na hráče je velká. Tyto zápasy jsou velmi složité a nelehké, ale samozřejmě si přejeme, aby nám utkání vyšlo výsledkově, protože to týmu pomůže psychicky,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek. 

Fotogalerie