Zápas 14. kola ePojisteni.cz ligy mezi FK Mladou Boleslaví a FC Viktorií Plzeň skončil bezbrankovou remízou. Západočeši sice měli k výhře blíž, ale neproměnili své šance. V čele tabulky tak mají dvoubodový náskok před Zlínem.

„Po herní stránce jsem spokojený, protože jsme podali velmi dobrý výkon. Mladá Boleslav má dobrý tým, který je doma hodně silný a skvěle kombinuje. My jsme domácí tým dokázali přehrát, ale je škoda, že jsme nedokázali lépe zakončit naše šance. Bod z venku bereme jako plusový, ale měli jsme na výhru,“ říká trenér Roman Pivarník.

Do několika šancí se dostal čerstvý reprezentant Michael Krmenčík. „Michael podal dobrý bojovný výkon, ale všichni víme, že potřebuje hodně šancí, aby dal gól. Teď teprve se zabydluje v základní sestavě, a pokud tam bude chtít zůstat, bude muset zapracovat na efektivitě. Tomu se určitě budeme věnovat na trénincích,“ popisuje trenér.

Na kraji obrany nenaskočil obránce David Limberský, který tak mohl nastoupit k jubilejnímu třístému ligovému utkání. „On sice s námi trénoval, ale ve čtvrtek řekl, že se necítí dobře. Má teploty a já věřím, že se do středy dá do kupy a bude s námi moct odcestovat do Říma a bude k dispozici pro utkání,“ věří kouč Viktorie.

Místo zkušeného beka tak naskočil mladíček Matějů. „Aleš dokázal Davida dobře zastoupit, já spíš čekal víc od ofenzivních krajních hráčů. Očekával jsem, že budou více zásobovat útok centrovanými míči a podobně. Milan Petržela hru rozhýbal, ale také se do žádné šance nedostal,“ uzavírá trenér Roman Pivarník.

Fotogalerie