Plzeňští fotbalisté si ani na čtvrtý pokus nepřipsali do základní skupiny Evropské ligy body za vítězství, v Bukurešti s Astrou Giurgiu jen remizovali 1:1. Viktoriáni byli po většinu utkání lepším týmem a jen bod je pro ně určitě ztráta.

„Odehráli jsme dobrý zápas, dařila se nám kombinace, ale bohužel jsme zbytečně inkasovali a museli utkání dotahovat. Po pěkné akci jsme vyrovnali a věřili, že dokážeme skóre otočit. Tlačili jsme se do vápna a snažili si vytvářet další šance. Po změně stran jsme šli do utkání s tím, že chceme vyhrát. Soupeřovi postupně odcházely síly a je škoda, že jsme nedokázali vstřelit vítěznou branku,“ hodnotí utkání trenér Roman Pivarník.

Obraz hry byl podobný tomu, co diváci viděli i v úvodním utkání v Doosan Areně. „Problém je v individuálních chybách, vytvářeli jsme opravdu velké chyby v obou zápasech a to nás stálo body jak doma, tak i tady v Rumunsku. Do plných se hraje těžko a samozřejmě nejsem spokojený s tím, jak dohráváme souboje ve vápně. Stále tam postrádám lepší náběhy a výběr místa v pokutovém území. Krajní hráči stále málo podporují útok a to musíme zlepšit,“ doplňuje kouč Viktorie.

Plzeň je v tabulce na posledním místě se třemi body. Pokud chce postoupit, musí zbývající dva zápasy vyhrát a věřit v pomoc ostatních týmů. „I remíza nám zachovává šance na postup, ale sami víme, že to nemáme ve vlastních rukách. Stále myslíme na postup, ale bude to hodně náročné. Uvidíme, jakou šanci budeme mít před posledním zápasem,“ uzavírá Roman Pivarník.

Fotogalerie