V sobotu 10. září 2016 se FC Viktoria Plzeň utká v rámci 6. kola ePojisteni.cz ligy se Slovanem Liberec. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka budou chtít na severu Čech navázat na povedené výkony z posledních zápasů před reprezentační přestávkou.

„Chceme opět podat bojovný výkon a pokusit se diktovat tempo zápasu. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale do Liberce určitě jedeme s cílem vyhrát,“ říká trenér Viktorie.

Během reprezentační přestávky dostávali hráči Plzně do těla a absolvovali většinou dvoufázové tréninky. „Sedm hráčů bylo na reprezentačních srazech. My jsme s tím zbytkem myslím kvalitně potrénovali, věnovali jsme se jak herním činnostem, tak i taktické přípravě. Tento týden se nám postupně vraceli reprezentanti a už v kompletním složení se chystáme na Liberec,“ dodává Pivarník.

Liberec se na podzim stejně jako Plzeň představí v Evropské lize a diváci se mohou těšit na atraktivní souboj dvou týmů, které vyznávají útočný styl fotbalu. „Hrají hodně agresivně a přímočaře. Vyhovuje jim hrát do otevřené obrany a my jim musíme vše co nejvíc znepříjemnit. Chceme do naší hry dostat důraz, běhání a fotbalovost,“ zamýšlí se kouč.

Před koncem přestupového období západočeský tým ještě přivedl několik posil a konkurence v týmu se tak ještě zvětšila. „Kluci o místo bojují stále, všichni hráči se hodně snaží. V sestavě máme asi dva otazníky, jinak máme jasno,“ uzavírá Roman Pivarník.