Už v neděli se FC Viktoria Plzeň utká ve šlágru 11. kola ePojisteni.cz ligy se Spartou Praha. Zápas se hraje od 18 hodin v Doosan Areně a mezi fanoušky je o souboj dvou nejlepších týmů posledních let velký zájem.

„Pro fanoušky je to určitě hodně očekávaný zápas. Těší se na něj a my také. Hrajeme doma, my budeme chtít podat dobrý výkon a zvítězit. Sparta je pro každý tým zvláštní soupeř a pro Plzeň zvl᚝. Kluby se spolu perou o titul a pro nás i Spartu je to určitě velmi důležitý zápas,“ říká trenér Roman Pivarník.

Plzeň se bude snažit co nejrychleji zapomenout na nepovedený zápas s Astrou Giurgiu v Evropské lize. „Hráči v tomto rychlém sledu utkáni jsou schopni na Astru zapomenout a poučit se z toho. K nedělnímu zápasu musíme přistoupit více zodpovědně a nesmíme dělat takové zbytečné chyby,“ popisuje kouč Viktorie.

Naopak Sparta přijede posilněna výhrou nad izraelským týmem Beerševa. „Jsou to dvě rozdílné soutěže se soupeři, kteří hrají jiný fotbal, než české týmy. My jsme schopni přepnout na ligu a budeme na neděli dobře přichystáni,“ ujišuje Pivarník.

V neděli na hřiště v Doosan Areně vyběhne nejsilnější možná sestava Viktorie. „Po utkání s Astrou nám nepřibyl žádný nový zraněný hráč a já věřím, že do neděle budeme všichni v plné síle,“ uzavírá trenér Roman Pivarník.