Letní přípravné období se pomalu stává minulostí, Viktorii Plzeň dělí už jen kousek od ostrého začátku soutěžního ročníku, do kterého vstoupí úterním zápasem třetího předkola Ligy mistrů s ázerbájdžánským Karabachem FK.

Vzhledem k významným stavebním změnám v Doosan Areně si plzeňský klub připravil několik organizačních doporučení, kterými by se měli fanoušci řídit. Nejvýznamněji se všech návštěvníků fotbalových zápasů dotkne přesunutí turniketů sloužících ke vstupu na hlavní tribunu. „Vlivem pokračující stavby jižní věže byly demontovány turnikety u hlavních pokladen Doosan Areny, které v loňské sezóně sloužily jako hlavní vstup na hodní i dolní ochoz hlavní tribuny. Od nového ročníku budou moci fanoušci mířící na horní část hlavní tribuny využít turniketů a dvou schodiš přímo před hlavní tribunou,“ informuje tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Václav Hanzlík s dodatkem, že schodiště se nacházejí v modrých výklencích hlavní tribuny. Pro vstup na dolní ochoz hlavní tribuny bude fanouškům sloužit vchod v severní věži Doosan Areny.


„Doporučujeme fanouškům včasný příchod na stadion minimálně 30 minut před výkopem zápasu. Jen tak lze předejít zdržení spojeným s možnými nejasnostmi ohledně nových vstupů do hlavní tribuny,“ pokračuje Hanzlík. Pro parkování budou moci fanoušci využít parkovací dům Rychtářka, který bude v den zápasu pouze částečně blokován pro potřeby Viktorie Plzeň.

V zápase třetího předkola bude stejně jako v ostatních utkáních evropských pohárů dbána zvýšená pozornost na dodržování bezpečnostních zásad a provozního řádu stadionu. Kromě standardních opatření bude UEFA monitorovat dostupnost únikových východů z hlediště a následně i budovy stadionu. Mezi ty patří například schody uprostřed jednotlivých sektorů, schodiště vedoucí do spodního patra nových tribun nebo označené únikové východy. „Žádáme fanoušky, aby se během zápasu na výše zmiňovaných místech nezdržovali déle, než to je nezbytně nutné. V opačném případě hrozí klubu sankce od Mezinárodní fotbalové asociace,“ říká Václav Hanzlík. Nadále upozorňujeme, že stadion je nadále nekuřácký.