Starší žákyně Viktorie Plzeň zakončily sezónu opět na mistrovství České republiky. Plzeňská děvčata se tak stala čtvrtým nejlepším celkem ve své věkové kategorii a potvrzují, že v Plzni roste silná generace ženského fotbalu.

„Naše sezóna byla úspěšná. Holky splnily cíl, kterým byl postup na mistrovství republiky, kde nakonec skončily na čtvrtém místě. Toto umístění odpovídá našemu výkonu v průběhu celé sezóny. Podzimní část byla v našem podání určitě úspěšnější než jarní. Holky ale byly cílevědomé a šly si za svým. V posledním zápase s Duklou Praha zabojovaly, zvítězily a zajistily si tak účast na republice,“ popisuje trenér starších žákyň Bohumír Bláha. „Holky chci za celou sezónu pochválit. Hrály velice pěkný fotbal a navíc skvěle reprezentovaly Viktorii Plzeň i mimo fotbalová hřiště. Děkuji také rodičům, kteří nás podporovali a pomáhali našim slečnám s dojížděním na tréninky i zápasy,“ dodává Bláha.

Plzeňská děvčata zaznamenala během sezóny zajímavý fotbalový vývoj. „Byl patrný velký skok v herním stylu, myšlení i technice všech našich hráček, které se značně posunuly směrem vpřed. V zimní části sezóny jsme se umisovali na předních příčkách na turnajích v České republice i zahraničí. Můžeme říct, že sezóna byla úspěšná,“ má jasno Bohumír Bláha. 

Zakončení sezóny obstaral exhibiční zápas mladých viktoriánek proti družstvu rodičů. „Zakončení bylo skvělé, holky si to užily a byly spokojené. Řídily si celou akci a všechno si organizovaly. Stávají se samostatné, což nás všechny těší,“ usmívá se trenér, který se svým celkem začíná přípravu 25. července. „Týden bude ve znamení nabírání fyzické kondice, pak bude následovat soustředění na Tachovsku. To bude takový nᚠvrchol fyzické přípravy a posléze se budeme chystat už na mistrovské zápasy. Ty nám začínají čtrnáct dnů po soustředění, takže nebude moc času, ale věřím, že holky všechno zvládnou bez problému,“ vyhlíží Bohumír Bláha.