Na závěr ligového podzimu čeká Viktorii Plzeň soupeř z Jablonce, se kterým se Plzeňané střetli už ve druhém kole. Tehdy výběr Pavla Vrby zvítězil hubeným rozdílem 1:0. Nyní se viktoriáni budou chtít jistě rozloučit dalším vítězstvím.

„Tento rok má Jablonec znatelné výkyvy výkonnosti, ale stále je to kvalitní mužstvo. Umí obrat o body i favority soutěže, což se jim podařilo nedávno proti Slavii. Jablonec je určitě nadprůměrné mužstvo české ligy, my ale hrajeme doma, kde jsme získali maximum možných bodů. A rozhodně na tom nechceme nic měnit. Prožili jsme úspěšný půlrok, který chceme zakončit vítězstvím,“ burcuje záložník TomᚠHořava. Soupeř dle něj vyniká kvalitou v ofenzivní fázi. „Mají kvalitní útočníky, Mihálik i Tecl umí střílet góly i podržet míč pro nabíhající hráče. K tomu se vážou rychlí záložníci a je jedno, jestli hraje zrovna Masopust, Zelený nebo Diviš. Všichni se umí prosadit,“ upozorňuje Hořava.

„Když vzpomínám na srpnový zápas v Jablonci, bylo to určitě vydřené vítězství. Čekám znovu těžký zápas. Naším cílem ale je zvládnout ho a pokračovat v naší úspěšné sérii,“ přidává se Milan Havel. „Zápas Jablonce se Slavií pro nás může být určitý varovný prst, ale my jsme Jablonec viděli ve spoustě zápasů a víme, co nás čeká. Myslím, že budeme dobře připraveni,“ přemýšlí Havel.