Viktorii Plzeň čeká v pátek 22. ledna druhý a poslední přípravný zápas tureckého soustředění, ve kterém se utká s vedoucím týmem bulharské ligy Ludogorcem Razgrad.

Karel Krejčí je s průběhem soustředění spokojen. „Plníme si plán, který jsme si před soustředěním nastavili. Dvojfázové tréninky nadále probíhají tak, jak mají. Zítřejším zápasem ukončíme týdenní blok ve velice dobrých podmínkách,“ konstatuje plzeňský trenér. „Zítřejší zápas bude podobný jako ten s Duisburgem. I vzhledem k tomu, že absolvujeme značné množství tréninků, mám v plánu protočit dvě sestavy,“ dodává Krejčí.

V turecké Antálii přes noc spadlo značné množství srážek, hrací plochy ale nadále zůstávají ve skvělé kondici. „Překvapuje mě, že d隝 nemá na hřiště vliv. Měl jsem možnost bavit se i s místními golfisty a ti říkali, že také nemají sebemenší problém. Hřiště, které máme k dispozici, je ve velice dobrém stavu a to, že občas sprchne, na něm není vůbec vidět,“ popisuje první muž plzeňské střídačky.

Právě na domácím hřišti přivítají viktoriáni soupeře z Razgradu. „Je to vedoucí tým bulharské ligy a mužstvo, které v posledních letech hraje pravidelně evropské poháry. Konfrontace se soupeřem evropských kvalit je pro hráče důležitá, ale já to beru tak, že se utkáme se soupeřem, kterého bychom doma nepotkali. Budu sledovat naše hráče, protože si každý svým způsobem hraje o pozici v týmu pro jarní část ligy. Nicméně na doladění základní sestavy a pilování formy bude čas až na soustředění na Maltě,“ říká Karel Krejčí.

„Po zápase s Duisburgem jsem hráčům kladl na srdce, že Viktorka je dnes velice dobrá značka, která si udělala nejen v tuzemsku, ale i v Evropě velice dobré jméno. Přijeli jsme sem jako mistr české ligy a hráči by k tomu měli i přesto, že jsou v únavě, také tak přistupovat i přesto, že ne každý hraje na svém postu. U některých vidím, že jim nohy nejdou tak, jak by měly, ale to je v tomto období normální,“ dodává hlavní trenér Viktorie. „Zápas s Razgradem pro nás bude vyvrcholením týdenního bloku a znovu v něm chci dát příležitost všem hráčům. Pouze brankář Petr Bolek odchytá celé utkání. Jediný problém má David Štípek, který ulehl s horečkami. Radimu Řezníkovi chci dát prostor, vzhledem k dlouhodobé rekonvalescenci až v zápasech na Maltě,“ uzavírá Karel Krejčí.

Fotogalerie