Valašský víkend čeká již za pár dnů na plzeňské sportovní fanoušky. V sobotu přivítají úřadující fotbaloví šampioni FC Viktoria Plzeň tým FC Fastav Zlín, v neděli se pak plzeňští indiáni, kteří po deseti kolech vévodí hokejové Tipsport extralize, postaví celku HC PSG Zlín.

Vedení obou plzeňských týmů se v rámci projektu ´Jedno město – jedno srdce´ rozhodlo, že spojí své síly v boji o fanouška. Za fotbalové vstupenky, které si fanoušci koupí na sobotní utkání Viktorie Plzeň, mohou uplatnit padesátiprocentní slevu na extraligový hokej. Stejná možnost se nabízí také držitelům celosezónních permanentek Viktorie.

„Valašským víkendem bychom rádi zahájili užší spolupráci s fotbalovou Viktorkou směrem k plzeňským fanouškům. Vážíme si všech věrných, kteří pravidelně navštěvují zápasy obou plzeňských týmů. Jsme si vědomi toho, že pro spoustu z nich se jedná o časově, ale i finančně náročného koníčka,“ uvádí generální manažer HC Škoda Plzeň Martin Straka.

Vzájemná oblíbenost je vidět i uvnitř samotných týmů. Do Doosan arény chodí Martin Straka, TomᚠVlasák nebo Jaroslav Špaček. Naopak Pavel Horváth bývá často zabírán kamerami v hledišti při zápasech indiánů, své hokejové kamarády podporují také Michal Ďuriš nebo David Limberský.

„Chceme předvádět útočný líbivý hokej a zaplněné tribuny HM arény jsou pro nás největší odměnou. Věřím, že fanoušci naší snahu ocení, v neděli najdou cestu na stadion a podpoří nás v cestě za dalšími třemi body,“ dodává Martin Straka a Pavel Horváth za viktoriánskou kabinu dodává: „Je úžasné, že hokejisté drží první místo v tabulce. Bojují jako lvi, jako praví Plzeňáci. Stejně tak se chceme na fotbalovém hřišti prezentovat my. Stojíme při sobě a věřím, že pro oba týmy se sezona nadále bude vyvíjet příznivě.“ 
 
„Je nám jasné, že pro fanoušky není jednoduché podporovat naplno oba týmy. Zápasů je hodně, o přízeň navíc bojují také skvělí házenkáři. Touto akcí tak chceme fantastickým plzeňským fanouškům umožnit návštěvu fotbalu i hokeje za příjemnější cenu. Pevně věříme, že obě Areny se naplní do posledního místa.“ uvádí k akci tiskový mluvčí FC Viktoria Plzeň Pavel Pillár. 

Uplatnění slevy je jednoduché. Od středy mohou fanoušci dorazit do hokejové HM Areny, kde si proti platné permanentce FCVP budou moci zakoupit vstupenku na nedělní hokejové utkání se slevou 50%. V neděli, v den utkání indiánů se Zlínem, se možnost rozšíří také o jednorázové vstupenky ze sobotního fotbalového zápasu. Akce platí až do případného vyprodání kapacity HM Areny. 

Fotogalerie