Ve čtvrtek odehráli viktoriáni utkání základní skupiny Evropské ligy na půdě Austrie Vídeň, v neděli už na ně ovšem čeká další duel. Tentokrát na vlastním hřišti přivítají staronového účastníka nejvyšší soutěže z Hradce Králové.

„Pro mě osobně byl zápas na Austrii hodně náročný, protože nám byla silným soupeřem. Vstoupili jsme do utkání dobře, ale postupem času to bylo horší a Austria se dostala do zápasu, což nám vzalo množství sil,“ říká jen několik hodin po utkání v rakouské metropoli Aleš Matějů. V neděli 2. října zavítá do Doosan Areny Hradec Králové. „Určitě se bude jednat o houževnatě hrající tým. Očekávám, že budou vycházet z pevného bloku a tím pádem nás nečeká nic jednoduchého. Měli bychom ale jasně dominovat a zvítězit,“ tuší plzeňský obránce. „Budeme si chtít spravit chu, protože teď ve Vídni všichni víme, že to nebylo ono. Na nic jiného než na vítězství se nesoustředíme,“ dodává Matějů.

„Hradec je příjemným překvapením ligy. Zatím si na nováčka vede velmi dobře, ale věřím, že v neděli bude odjíždět s nepořízenou. Nechceme hosty pouštět do zbytečných šancí, ale naopak to musíme být my, kdo bude nebezpečný pro branku soupeře. Další tři body do ligové tabulky by pro nás byly příjemným uzavřením náročného období před reprezentační přestávkou,“ přidává se brankář Matúš Kozáčik. 

Vstupenky jsou stále k dispozici v online prodeji na www.plzenskavstupenka.cz a na pokladnách budou dvě a půl hodiny před začátkem utkání.