Ve středu 4. ledna se k prvnímu tréninku po zimní přestávce sešli hráči Viktorie Plzeň pod vedením trenéra Romana Pivarníka. Ten přiznal, že o dovolené na fotbal dokázal přestat myslet, nicméně několik posledních dnů pro něj byl nejpopulárnější sport planety znovu tématem číslo jedna.

Plzeňský trenér si v prosinci dopřál zasloužený odpočinek. Stejně jako každý rok jsem i vloni byl před Vánoci v Itálii na lyžích. Vánoce jsem poté strávil doma v Olomouci, po nich jsem už začal přemýšlet o fotbale a připravovat se na start jarní části,“ popisuje Pivarník, jenž v týmu našel jednu zcela novou tvář, byl jí slovinský obránce Erik Janža. „Potřebovali jsme zdvojit post levého obránce. Erik je hráč, kterého jsme dlouhodobě sledovali a rozhodli jsme se, že ho přivedeme do Plzně. Erik je alternativa na levou stranu, David Limberský má sice dobrou formu a věřím, že ji bude potvrzovat i dál, ale my nekupujeme hráče jen na půl roku. Chceme bojovat na více frontách a k tomu potřebujeme široký kádr,“ říká plzeňský trenér, který připustil, že k dalším změnám v týmu může ještě dojít. „Chceme přivést ještě hráče na dva posty, jeden z nich bude téměř určitě stoper. Ohledně odchodů, Kovařík nikam neodchází a co se týká Michala Ďuriše, záleží na nabídce, která bude klubu předložena,“ dodává.

„Kluci dostali vlivem zvýšené podzimní zátěže na podzim více než dva týdny úplného volna. Teď je na nás, abychom zkontrolovali jejich individuální tréninky, váhu a další věci, podle kterých zjistíme, jak dodržovali své tréninkové plány,“ popisuje hlavní muž plzeňské střídačky.

Plzeňané už brzy vymění zasněžené kulisy tréninkového areálu v Luční ulici za teplotně příjemnější jižní pobřeží Španělska. „Dopoledne budeme mít vždy kondiční tréninky, odpoledne absolvujeme herní přípravu. Budeme se chystat v příjemnějších podmínkách a věřím, že se dokážeme připravit kvalitně. Chceme se zlepšit v každém aspektu hry. Ačkoli držení míče zápasy nevyhrává, my chceme být dominantní v této disciplíně, zapracujeme i na rozehrávce, práci ve středu hřiště i finální fázi,“ má jasno Pivarník. Se svým týme se bude v jarní části snažit obhájit mistrovský titul. „Výchozí pozici máme skvělou, což budeme chtít v zápasech potvrdit,“ přikyvuje.

Fotogalerie