První vítězství v rámci rakouského soustředění si připsali fotbalisté plzeňské Viktorie. Proti ruskému celku FK Ural se však konečný výsledek 3:2 nerodil snadno.

„Narazili jsme na atletického, silového a dobře připraveného soupeře. Podali jsme nicméně mnohem intenzivnější výkon než proto Stuttgartu, především v přechodové fázi jsme měli některé velmi kvalitní momenty,“ hodnotil utkání Miroslav Koubek, jehož celek po 16 minutách hry prohrával s důrazným soupeřem 0:2. „Znovu jsme se v úvodu zápasu nevyvarovali hrubých individuálních chyb, které soupeři umožnily jít do laciného dvoubrankového vedení. Navíc je třeba si uvědomit, že vedle gólových situací jsme podobné chyby předvedli zhruba v dalších dvou momentech. Pokud se nám však podaří tyto chyby odstranit, věří, že to bude dobré,“ vrací se plzeňský lodivod k nepovedenému startu středečního zápasu. 

Viktoriáni chtěli napravit dojem po utkání se Stuttgartem, které se Plzeňanům hrubě nevyvedlo. „Po zápase s bundesligovým soupeřem jsem byl k týmu velmi kritický. Vše jsme si rozebrali a již dnes jsme začali odstraňovat chyby. Je to důležité pro pohodu týmu, nicméně základ je uvědomění si, že bez agresivity, nasazení a stoprocentní koncentrace to nepůjde,“ popisuje Miroslav Koubek. 

Na zápase s ruským týmem ho vedle výsledku potěšily také některé části samotné hry. „Hlavně v prvním poločase se mi líbila také kombinační stránka, nicméně nadále samozřejmě máme na čem pracovat. Vše však jde dle představ, ostré zápasy se již blíží.“

Poslední zápas čeká Viktoriány v Rakousku v sobotu od 16 hodin proti ukrajinskému Dynamu Kyjev, zápas opět v přímém přenosu nabídne ViktoriaTV.  

Fotogalerie