V kádru Viktorie dochází v den odvety prvního jarního kola Evropské ligy k zužování kádru. Plzeňský klub se dohodl se severočeským Libercem na hostování záložníka Václava Pilaře. Ten stráví pod Ještědem zbývající část letošní sezóny.

„Momentálně Vašek pracuje na svém návratu po zranění kotníku. Věříme, že ve Slovanu v průběhu jarní části dostane dostatek příležitostí k získání potřebné herní praxe. Půlroční hostování je pro všechny strany ideálním řešením,“ prohlásil generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Bude to pro mě něco nového. V mojí momentální situaci je pro mě Liberec nejlepší příležitostí k odehrání co největšího množství kvalitních zápasů. Těší mě, že budu hostovat v týmu, který bojuje o účast v evropských pohárech,“ řekl před odjezdem na sever Čech Pilař.

Pilař zasáhl v právě probíhajícím soutěžním ročníku do čtyř utkání Evropské ligy. Představil se i ve stejném počtu zápasů české nejvyšší soutěže a dva starty přidal i v MOL cupu. Další utkání může nyní přidat v modrobílém dresu Slovanu Liberec.