Skvělá zpráva nejen pro fanoušky Viktorie Plzeň. Záložník Václav Pilař se po téměř dvou letech vrátil k tréninku a usiluje o návrat.

„Byla to strašně dlouhá doba. V noze to pořád mám, což je příjemné zjištění, ale pohyb mi zatím dělá problémy,“ řekl v rozhovoru pro sport.cz. „Blok nejít do souboje nemám. Jsem šastný, že můžu být zase na hřišti,“ doplňuje.

Se zdravotními problémy laboroval velice dlouho. „Nejhorší moment byl, když jsem to poprvé zkusil po velké operaci předloni na podzim. Druhý den jsem se probudil a koleno bylo nateklé,“ vzpomíná na nepříjemné chvíle. „Zkoušel jsem všechno možné. Čínskou medicínu, dřel jsem na rotopedu, neskutečný dávky... Když to sečtu, myslím, že jsem na něm objel zeměkouli,“ říká Václav Pilař.

Hodně ho podpořila rodina. „Manželka se synkem Jakubem mi hodně pomohli, když jsem měl krizové chvíle. Kolikrát to se mnou bylo peklo, doma jsem ale dokázal přepnout,“ přiznává.

Na návrat během jara zatím nepřemýšlí. „Je na to brzy, absolvoval jsem pár tréninků a raduji se, když můžu běhat s míčem po trávníku a zahrát si s kluky bago. Pro ně je to všední věc, pro mě zázrak,“ nabízí svůj pohled na tréninkovou činnost. 

Dnes se na Viktorku plánuje podívat do Hradce Králové. „Máme nové trenéry, věřím, že se bude dařit. Hradec se na takové zápasy umí připravit, ale my jednoznačně chceme tři body,“ hlásí odhodlaně Václav Pilař.