Hráči FC Viktorie Plzeň se po reprezentační přestávce plně věnují přípravě na další těžký souboj v rámci Synot ligy. Svěřenci trenéra Karla Krejčího budou v neděli 13. září hrát od 18:30 s týmem 1. FK Příbram, který byl v loňské sezoně největším překvapením soutěže.


„Příbram už vloni hrála dobrý fotbal a před svými fanoušky moc zápasů neztratila. I letos se jim daří a jsou hodně silní. My ale máme ztrátu na čelo tabulky a určitě jedeme pro vítězství,“ říká před utkáním obránce Václav Procházka.

Viktoriáni se téměř v kompletním složení, bez dlouhodobě zraněných hráčů a nově také bez Daniela Koláře, sešli v Doosan Areně ve středu, zkrácená příprava ale na zápas nebude mít žádný vliv. „Máme na přípravu několik dní, kdy jsme kompletní tým. Věřím, že to bude stačit a budeme na tom dobře. Chceme předvést co nejlepší výkon a jakkoliv vyhrát,“ dodává obránce.

Stoper Plzně v reprezentačním dresu nastoupil do zápasů s Kazachstánem i Lotyšskem a na hřišti pokaždé strávil plnou porci minut. „Unavený jsem určitě byl, i kvůli cestování. Pomohl ale den volna a odpočinul jsem si. Teď je potřeba se pořádně fyzicky připravit na těžký zápas v Příbrami, takže musíme řádně potrénovat,“ doplňuje Procházka.

Mezi fanoušky je o nedělní souboj Viktorie v Příbrami velký zájem. Příznivci červenomodrých mohou využít také speciální autobusovou linku – více zde – a přímo v Energon areně může Plzeň podporovat až 900 fanoušků. „Není to jen o utkání v Příbrami. Fanoušci nás podporují všude. Nicméně Příbram není daleko a vždy tam jede hodně našich příznivců, připadáme si tam pak jako doma. Moc jim děkujeme,“ uzavírá Václav Procházka.