Hráči Viktorie Plzeň zvítězili v jednom z nejt잚ích utkání v jarní části ligové sezóny. Nebojácný Fastav Zlín zlomili viktoriáni dvěma brankami až po přestávce.

„Soupeř se zezačátku zápasu dostal do vedení. My jsme v první půli měli navíc jen jednu šanci. Druhý poločas jsme ale zabrali a dvěma góly otočili skóre. Je to hodně cenné vítězství,“ rekapituluje průběh utkání obránce Roman Hubník. Viktoria tak minimálně do nedělního večera odskočila pražské Spartě na rozdíl dvanácti bodů. „Jsme rádi, že jsme zvítězili. Teď je na nich, aby nᚠnáskok znovu snížili. Věřím, že Příbram bude Spartě nepříjemným soupeřem a že dokáže uhrát nějaký bod,“ přemýšlí Hubník. V závěru utkání se domácí snažil z utkání vytěžit remízu. „Byly tam od nás nějaké situace, které jsme mohli zahrát lépe. Některé balóny nám odskočily, ale naštěstí to pro nás dopadlo dobře a vezeme ze Zlína tři body,“ těší plzeňského obránce.

Své první minuty v ligovém ročníku 2015/2016 si připsal útočník Pavel Fořt. „Jsem rád, že jsem mohl nastoupit, i když to bylo jen na několik minut. Přijímám svojí roli, protože je tu Honza Holenda, který má důvěru a je teď naším prvním útočníkem,“ říká po utkání Fořt. „Ještě je před námi šest zápasů, na které se musíme stoprocentně koncentrovat. Stát se ještě může cokoliv,“ zůstává pozorný plzeňský útočník. 

Fotogalerie