Jako na houpačce si museli připadat zástupci Viktorie Plzeň v utkání 21. kola ePojisteni.cz ligy, ve kterém červeno-modří zajížděli na půdu Karviné. Pivarníkovi svěřenci v zápase dvakrát prohrávali, ovšem nakonec dokázali brankou v úplném závěru duelu zvítězit.

„V úvodu zápasu byl k vidění kombinační fotbal. Obě mužstva se snažily hrát svou hru. Z první šance soupeře jsme bohužel dostali gól. Ve druhém poločase jsme pokračovali v kombinační hře, vytvářeli jsme si šance, které jsme ale zahazovali. Ve druhé půli jsme zápas ovládli a dokázali vyrovnat. Paradoxně z jediné šance soupeře v druhém poločase jsme hned vzápětí znovu inkasovali. Jsem rád, že trpělivostí a naší kvalitní práci při vytváření šancí jsme nakonec vstřelili tři góly,“ rekapituluje trenér Pivarník.

O poločase se rozhodl k poměrně razantnímu zásahu do sestavy. Obránce Aleše Matějů nahradil útočníkem Michaelem Krmenčíkem. „Chtěli jsme hrát na dva útočníky, ale zároveň nechtěli ztratit prostor uprostřed hřiště. Proto jsme změnili rozestavení na systém se třemi obránci a střídáním si tak pomohli k vítězství v zápase,“ přemýšlí kouč západočeského celku.

Viktoria se díky tříbodovému zisku vrátila do čela ePojisteni.cz ligy. „Ligu máme co do počtu získaných bodů rozehranou výborně. Zvýšili jsme si odstup od třetího místa, ale stále je nám na dostřel silná Slavia Praha. Zbytek sezóny bude velice náročný, protože je před námi ještě devět zápasů. Souboj o titul je stále hodně otevřený,“ říká Roman Pivarník.

Fotogalerie