Viktoria Plzeň odehraje utkání 27. kola HET ligy na půdě Slavie Praha. V případě, že bude na hřišti Eden Areny jakkoliv bodovat, může se radovat z jistoty zisku mistrovského titulu.

„Z venkovních zápasů jsme za celou sezonu pouze jednou prohráli. Z tohoto pohledu je vidět, že nám venkovní zápasy jdou možná i lépe, protože naši soupeři chtějí zřejmě víc hrát fotbal, což nám vyhovuje,“ přemýšlí před sobotním střetnutím trenér Pavel Vrba.

„Slavia je v situaci, kdy nás pro udržení teoretické šance na titul musí porazit. Navíc má jistě za cíl hrát kvalifikaci o Champions League, které by pro ně, v případě ztráty s námi, mohlo být složité dosáhnout. Proto očekávám, že Slavia bude chtít udělat maximum proto, aby zápas vyhrála,“ dodává Vrba.

Poslední dvě utkání Slavie v Liberci a se Slováckem skončila bez branek. „Slavia v těchto zápasech měla šance a mohla vstřelit branky. Možná ji potkalo to, co nás na začátku jara, kdy jsme v některých zápasech měli příležitosti, ale neproměňovali je. Jistě je to pro soupeře nepříjemné, ale rozhodně to neznamená, že by to měla být dlouhodobá záležitost,“ uvědomuje si trenér.

„Musíme si dát pozor na Stocha, který je momentálně asi nejlepším hráčem Slavie a který dokáže sám rozhodovat zápasy. Slavia vyznává ofenzivní fotbal, těží z aktivity hráčů včetně krajních obránců,“ vypočítává hrozby nejbližšího soupeře Viktorie.