Na každý post hned několik variant. Trenér Pavel Vrba uvítal na startu přípravy široký kádr, který se postupně bude zužovat. Konkurenci vnímají všichni hráči jako pozitivum, což za kabinu na tiskové konferenci řekli kapitán Roman Hubník a jedna z nových posil Diego Živulič.

Pro chorvatského záložníka šlo o vůbec první trénink ve Viktorii Plzeň. „Velmi jsem se sem těšil. Trénink byl samozřejmě náročný, ale tak to má být. Každopádně zázemí je zde super, což je pro hráče důležité,“ všiml si Živulič.

Tréninková jednotka číslo jedna se nepolykala snadno. „Čas na přípravu je velice krátký a trenér to dobře ví, takže začal ostře. Čím dřív do toho však skočíme, tím lepší to bude,“ uvědomuje si Roman Hubník. „Myslím si, že i další tréninky budou náročné. Ale budeme z toho pak žít celý podzim, takže je třeba to přežít,“ říká kapitán.

V týmu je velká konkurence. „Ta musí být vždycky, jsem za ni rád. Hráč se pak více snaží a maká,“ říká Hubník, se kterým souhlasí i Živulič: „Takový mančaft jako Viktorka musí mít velkou konkurenci. Je to pozitivní věc.“

Prosadit se do sestavy Plzně je pro něj velkou motivací: „Začínám z nuly. Vše, co jsem udělal ve Zlíně, se maže. Musím dokázat, že si zde zasloužím hrát. Budu o to bojovat. Kluci v týmu jsou úplně v pohodě, věřím, že snadno zapadnu.“

Fotogalerie