Stojí před ním jasný úkol v podobě výhry na půdě soupeře. Trenér Roman Pivarník se bude snažit na hřišti Astry Giurgiu získat tři body a znovu získat ztracený kontakt s čelem tabulky základní skupiny Evropské ligy.


„V Rumunsku musíme být kompaktní, nebezpeční dopředu a vyvarovat se chyb vzadu, kterých jsme se dopustili v domácím utkání. V něm jsme sice věděli, jak máme hrát, ale neplnili jsme to. Včera jsme se k tomu utkání znovu vrátili, ukázali si, kde jsme dělali chyby, a věřím, že jsme se z nich poučili,“ říká trenér plzeňské Viktorie, který na rozdíl od domácího zápasu s Rumuny bude moci postavit na hřiště obránce Romana Hubníka. „Víme, že Roman je důležitým článkem obrany, díky kterému jsme pevnější. Jsem přesvědčen, že v nadcházejícím zápase bude nejen on, ale celý tým hrát tak, abychom ještě dokázali bojovat o postup ze skupiny,“ dodává.

Zdravotní stav kádru je veskrze dobrý. „Máme určité zdravotní problémy, které ale dokážeme s týmem fyzioterapeutů řešit. Pro nemoc nám chybí pouze Michal Ďuriš. Zbytek týmu je v pořádku a věřím, že je připraven podat takový výkon, který potřebujeme,“ prozrazuje Pivarník, jenž se svým týmem nastoupí k zápasu nikoli v Giurgiu, ale v hlavním městě Rumunska Bukurešti. „Podle původních předpokladů jsme měli bydlet v Bukurešti a do Giurgiu jet pouze na zápas, proto je to pro nás z logistického hlediska takto lepší. Budeme hrát na neutrálním stadionu, který bude mít jedinou nevýhodu. Tou bude asi minimální divácká atmosféra,“ přemýšlí trenér.

Fotogalerie