Viktoria v Bukurešti podlehla na úvod skupinové fáze Evropské ligy domácímu FCSB 0:3. Podle kouče Pavla Vrby byla jedním z hlavních důvodů malá úspěšnost v osobních soubojích.

„Domácí byli důraznější v osobních soubojích. Podařilo se jim proměnit dvě standardní situace, jednou nás navíc potrestali z protiútoku a proto je výsledek takový, jaký je,“ zhodnotil utkání trenér Viktorie Pavel Vrba.

Viktoria byla prvním týmem, který se ocitl ve velké šanci. V 19. minutě se sám před gólmanem ocitl Milan Petržela, ovšem trefil pouze břevno. „Měli jsme minutu před penaltou stoprocentní gólovou šanci, kterou jsme neproměnili. Podobné momenty taková utkání rozhodují. Soupeř hrál chytře, byl důraznější a potrestal nás. První branka je vždy důležitá a dnes se to opět potvrdilo,“ řekl Vrba.

„Neměl jsem pocit, že by se naši hráči ze začátku utkání báli. Nastoupili jsme do zápasu aktivně a troufám si říct, že do 20. minuty jsme byli lepším týmem,“ reagoval trenér Viktorie na dotaz domácích novinářů.

Viktoria nedokázala ani potřetí v řadě s FCSB zvítězit. „Utkání vyřazovací fáze jsou jiná, než ta v základní skupině. Pokud hrajete o Ligu mistrů, počítá se každý gól. Ve skupinové fázi je situace odlišná. Věřím, že se nám podaří dnešní utkání odčinit,“ uzavřel Pavel Vrba.

Fotogalerie