Již pátý den tráví viktoriáni na druhém španělském soustředění v Benidormu. Zítra je od 15:30 čeká druhé přátelské utkání s moldavskou Dacií Kišiněv, na které se již velmi těší i krajní záložník Jan Kovařík. „Každý radši hraje než trénuje,“ říká.

Dnes hráči Viktorie měli rovnou dva tréninky, aby se na zítřejší přátelské utkání důkladně připravili. „Trénuje se tu lépe než na prvním soustředění, protože už to není jen o běhání bez balonu. Zaměřujeme se hodně na rychlost a přechodovou fázi,“ přibližuje Jan Kovařík náplň tréninků.

V Benidormu se mu zatím velmi líbí. „Hlavně nám vychází už i počasí, což na tom minulém soustředění tak nebylo. Teď nám to vyšlo skvěle a věřím, že se tu kvalitně připravíme na jarní část sezony,“ míní plzeňský záložník s číslem 19 na zádech.

Zítra čeká Viktorii Plzeň další přátelský zápas. „Těším se moc, protože ty zápasy jsou lepší než tréninky, je to úplně něco jiného. Myslím, že budu mluvit za celou kabinu, když řeknu, že radši hrajeme než trénujeme. Doufám také, že už dáme nějaký gól,“ přeje si Kovařík.

Kádr mají Západočeši velmi nabitý, na každém postu je obrovská konkurence a bude těžké se prosadit do sestavy. Nejinak to platí i pro Jana Kovaříka, na jehož straně může hrát například Martin Zeman. „Máme tu přes dvacet hráčů, kteří opravdu můžou hrát v základu. Každý musí makat na sto procent, ne-li víc, a ukázat tak trenérovi, že patří do sestavy,“ uvědomuje si.

Doma má malou dcerku, a tak se snaží být s rodinou neustále v kontaktu. „Snažím se co nejvíc psát, a když to jde, tak občas dáme i nějaký videohovor,“ usmívá se Jan Kovařík.