Závěrečná fáze přípravy Viktorie Plzeň na nový ročník české nejvyšší soutěže, která nově ponese název HET liga, bude mít své těžiště v rakouském městečku Westendorf. Tradiční letní destinace poslouží Plzeňanům nejen jako možnost vyladit formu na nadcházející sezónu ale také jako příležitost porovnat se s týmy z Anglie či Německa.

Samotné sobotní cestě do Westendorfu bude předcházet dopolední trénink, v podvečer vyběhnou viktoriáni už na vždy skvěle připravené hřiště westendorfského Waldstadionu. „Rádi se do Rakouska vracíme, protože nás tam čekají ideální podmínky pro trénink. Hřiště nemá chybu a v hotelu býváme vlastně už jako doma. Jezdíme už několik let na stejné místo, což nám určitě pomáhá. Soupeři nás určitě kvalitně prověří, což je potřeba. Musíme vyladit formu a já věřím, že se nám to v Rakousku podaří,“ těší se záložník Milan Petržela.

Viktoriáni se v Rakousku postupně utkají s německým Führtem a anglickými kluby Wolverhamptonem a Watfordem. „Věříme, že naše utkání přilákají fanoušky i ze západu Čech. Rád bych připomněl, že ve Westendorfu odehraje Viktoria pouze jedno utkání, ostatní dva zápasy budou sehrány na hřištích v Jenbachu a Wörglu,“ připomíná tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Všechny naše fanoušky, kteří mají zájem navštívit zápasy rakouského soustředění, v jejich zájmu žádáme, aby na zápasech nepoužívali jakoukoliv pyrotechniku. Na území Rakouska se na použití pyrotechniky nahlíží jako na velmi vážný přečin, který může značné důsledky. Evidujeme dokonce případy fanoušků, u kterých se k finanční pokutě přidal i zákaz vstupu na jakákoliv sportovní utkání na území našich jižních sousedů,“ upozorňuje Hanzlík.

Přípravná utkání Viktorie Plzeň v rámci rakouského soustředění

11. 7. 17:00 hřiště Westendorf FC Viktoria Plzeň - SpVgg Greuther Fürth
15. 7. 17:00 hřiště Jenbach FC Viktoria Plzeň - Wolverhampton Wanderers FC
18. 7. 17:00 hřiště Wörgl FC Viktoria Plzeň - Watford FC


SpVgg Greuther Fürth
Klub je stabilním účastníkem druhé nejvyšší německé soutěže. Za poslední roky se Führtu podařilo probojovat do Bundesligy v ročníku 2011/2012. O rok později zamířil klub zpět o soutěž níž. Viktoria Plzeň se s Führtem utkala už v červenci 2013, kdy prohrála 0:1.

Wolverhampton Wanderers FC

Druholigový anglický tým prodělal v uplynulých letech bouřlivý vývoj. Neradi budou Wolves vzpomínat především na období od roku 2011 do roku 2013, kdy spadli dokonce do třetí nejvyšší anglické soutěže. Klub se ovšem stabilizoval a v Championship hraje důstojnou úlohu.

Watford FC

Pro klub, ve kterém dříve působili čeští reprezentanti Matěj Vydra s Danielem Pudilem, bude nadcházející sezóna už třetí v Premier League. Na jeho soupisce můžeme najít zajímavá jména s minulostí v anglických velkoklubech jako například Tom Cleverley nebo Costel Pantilimon.