6. 5. 2017    Zápas

Viktoria na hřišti Jablonce vedla o dva góly, nakonec ale pouze remizovala

FC Viktoria Plzeň
58. Doležal
63. Doležal

27. kolo / Sobota 6. 5. 2017, 14:00 / Střelnice

27. kolo / Sobota 6. 5. 2017, 14:00
Střelnice

FK Jablonec

2:2

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

11. Ivanschitz
37. Ivanschitz

sestavy

FK Jablonec

Hrubý – Janković, Pernica, Beneš (C), Zelený – Kubista – Diviš (84. Považanec), Pospíšil (46. Masopust), Trávník – Mehanović (46. Doležal), Mihálik

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (70. Kovařík), Ivanschitz (64. Pilař), Kopic – Poznar (75. Krmenčík)

statistiky

Branky: 58. a 63. Doležal – 11. a 37. Ivanschitz, ŽK: Mihálik, Janković – Hubník, Rozhodčí: Jílek – Moláček, Pochylý

Diváci: 3660

Trenér Zdeněk Bečka nemohl do duelu 27. kola ePojisteni.cz ligy počítat s vykartovanými Bakošem a Hájkem, kvůli zranění nebyl k dispozici také Zeman. Do sestavy se naopak vrátil kapitán Roman Hubník, na hrotu zahájil utkání TomᚠPoznar. První půle vyšla Západočechům skvěle, do druhé ale lépe vstoupili hráči Jablonce. Výsledkem byla dělba bodů za remízu 2:2.

Do první zajímavější akce zápasu se pustili domácí hráči, po kombinaci v okolí pokutového území zkusil své střelecké štěstí Janković, míč ale poslal mimo tři tyče. Chvíle poté se do zajímavé příležitosti dostal také Mehanović, nicméně toho vychytal Matúš Kozáčik. V jedenácté minutě se ale ujala vedení Viktoria. Po rohovém kopu napálil odražený balon Andreas Ivanschitz a jeho krásná rána se zastavila až v síti jablonecké brány. O několik minut později předvedl pěknou akci Jan Kopic, na jejím konci ale přišel Hrubého pozorný zákrok. Slušný střelecký pokus následně předvedl zprava také Hořava, mířidla však neseřídil. Ve 37. minutě se opět slušný počet fanoušků Viktorie mohl radovat. Po pasu Milana Petržely z levé strany totiž dopravil balon do branky Andreas Ivanschitz, který tak svou druhou brankou dal již na 2:0. Po první části tedy na severu Čech byla spokojenější Viktoria Plzeň.

Domácí fotbalisté se do druhé půle vytasili s dvojí změnou v sestavě, když hřiště opustili Pospíšil s Mehanovićem, které nahradili Masopust a Doležal. V 53. minutě se do střelecké šance dostal Diviš, naštěstí pro hosty mířil mimo. Pět minut poté domácí snížili, když z dorážky překonal Kozáčika Martin Doležal. Domácí celek to tak nabudilo, že dokázal srovnat. Opět se prosadil Martin Doležal, jenž tentokráte skóroval nůžkami. Viktoriáni na nepříjemnou situaci zareagovali střídáním, Ivanschitze nahradil Václav Pilař. O chvíli později šel na hřiště místo Petržely Jan Kovařík. Třetí střídání přišlo v 75. minutě, kdy Poznara na hrotu útoku nahradil Michael Krmenčík. Viktoria usilovala o tři body a byla rázem aktivnější, nicméně narážela na dobře organizovanou obranu zelenobílých. V závěru zkusili Plzeňští i riskantní krok v podobě povolání Matúše Kozáčika na rohový kop, nicméně ani to k úspěchu nevedlo. Zápas tedy skončil výsledkem 2:2.