V pondělních brzkých ranních hodinách nabere výprava fotbalistů Viktorie Plzeň směr Španělsko. V letovisku Oliva Nova čeká svěřence trenéra Romana Pivarníka osmidenní tréninkový kemp zaměřený především na kondiční složku. Viktoriáni odehrají na Pyrenejském poloostrově i tři přípravné zápasy.

V letadle mířícím do Španělska bude mezi fotbalisty chybět záložník Martin Chrien, který se zranil v sobotním přípravném duelu s Ústím nad Labem (2:2). „Martin si bohužel poranil koleno a čeká ho měsíční pauza. Bude tedy lepší, když zůstane doma, kde má veškeré podmínky pro léčbu a následnou rehabilitaci,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. 

„Všechny nás to mrzí, Martin se jevil v přípravě moc dobře. Ale jsem si jistý, že po měsíci se vrátí a bude opět silný,“ dodal trenér Roman Pivarník. 

Viktorii čekají kromě tréninkových dávek i tři přípravné zápasy. Postupně se utkají s Wehen Wiesbaden, Servette Ženeva a Ulsan Hyundai FC. Právě poslední duel s jihokorejským soupeřem nabídne formou přímého přenosu i klubový YouTube kanál. 

Na první španělský kemp odlétá po prvním zúžení tento kádr:

Brankáři
: Kozáčik, Bolek, Sváček
Obránci: Baránek, Hejda, Hubník, Matějů, Limberský, Řezník, Janža, Hájek
Záložníci: Hlavatý, Hořava, Hromada, Hrošovský, Kopic, Kovařík, Petržela, Suchan, Zeman
Útočníci: Bakoš, Ďuriš, Krmenčík, Poznar