8. 7. 2015    Zápas

Viktoria otočila duel s Uralem a připsala si první rakouskou výhru

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Středa 8. 7. 2015, 18:30 /

5. kolo / Středa 8. 7. 2015, 18:30

FC Viktoria Plzeň

3:2

(2:2)

FK Ural

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Kozáčik - Matějů, Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský, Kučera - Kopic, Kolář, Vůch - Ďuriš --- 2. poločas: Bolek - Rajtoral, Hubník, Baránek, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela, Hořava, Kovařík - Mahmutovič

FK Ural

Žawnow (60. Arapov) – Martynovič, Kňazev (46. Fontanelle), Chozin (68. Dancev), Jemeljanov, Sapeta, Stavpec (46. Lungu), Burmistrov (76. Serčenkov), Acevedo, Dorožkin (65. Podberezkin)

statistiky

Branky: 19. Ďuriš, 37. Kolář, 53. Kovařík - 7. Acevedo, 15. Kňazev ŽK: Ďuriš - Martynovič, Lungu ČK: Rozhodčí:

Diváci: 0

Druhé utkání v rámci rakouského pobytu odehráli ve středu večer fotbalisté plzeňské Viktorie. Soupeřem jim byl účastník nejvyšší ruské soutěže, celek FK Ural. Trenér Miroslav Koubek opět protočil většinu hráčů svého kádru, do utkání nezasáhli pouze marodi či rekonvalescenti. Viktoria si nakonec připsala cennou výhru 3:2, když dokázala otočit nepříznivé skóre 0:2 po první čtvrthodině duelu. O branky se podělili Ďuriš, Kolář a Kovařík.

Plzeňané chtěli napravit dojem po nepovedeném zápase se Stuttgartem, úvod středečního souboje jim však zle nevyšel. Již po sedmi minutách hry ztratila plzeňská obrana ve vápně balon, k míči se dostal Gerson Acevedo a přízemní střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Jen o deset minut později zase viktoriáni neubránili standardní situaci a Ivan Kňazev se hlavičkou nemýlil – 0:2. Teprve poté se viktoriáni rozehráli a ihned svého soupeře zatlačili. Už za pět minut sklízeli za svoji aktivitu první plody – centr Patrika Hrošovského doplachtil přímo na hlavu Michala Ďuriše a ten zamířil přesně k tyči – 1:2. Po půlhodině měl na noze vyrovnání Egon Vůch, ale vyraženou střelu Tomáše Kučery poslal pouze do břevna. Plzeň se tak zaslouženého vyrovnání dočkala až osm minut před změnou stran. Krásný průnik Michala Ďuriše s velkým klidem zakončil Daniel Kolář.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky poslal Miroslav Koubek hned několik nových hráčů, Viktoria si přesto zachovávala územní převahu. Odměnou ji byl v 53. minutě přesný centr Milana Petržely, který opět hlavou poslal do sítě Jan Kovařík. Oba týmy se snažili o ofenzivní fotbal, fanoušci ve Westendorfu sledovali zajímavé přípravné utkání. Gólových příležitostí však už na obou stranách ubývala. Ruský celek si připsal několik rohových kopů, Plzeňané se prosazovali především postupnou kombinací. Ani jeden tým však již se skóre nepohnul a Viktoria si po výsledku 3:2 připsala první vítězství rakouského soustředění.