3. 12. 2015    Zápas

Viktoria porazila Brno i podruhé a postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu

FC Viktoria Plzeň

Osmifinále 2 / Čtvrtek 3. 12. 2015, 17:00 /

Osmifinále 2 / Čtvrtek 3. 12. 2015, 17:00

FC Zbrojovka Brno

0:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

62. Baránek

sestavy

FC Zbrojovka Brno

Doležal – Šural, P. Buchta, Košál, Keresteš – R. Buchta, Lacko (58. Zavadil) – Brigant (60. Vávra), Škoda, Lutonský – Řezníček (68. Zoubele)

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Rajtoral, Hejda (46. Baránek), Procházka, Matějů – Petržela (70. Kovařík), Hrošovský (46. Hořava), Kučera, Vůch – Holenda, Mahmutovič

statistiky

Branka: 62. Baránek, ŽK: Škoda, Zoubele – Petržela, Mahmutovič, Kučera, Rozhodčí: Jech – Urban, Peřina

Diváci: 0

K odvetnému utkání čtvrtého kola MOL Cupu cestovali ve čtvrtek večer hráči Viktorie Plzeň do Brna. Právě na hřišti Zbrojovky chtěli Západočeši potvrdit nadějný výsledek 2:1 z domácího prostředí. V základní sestavě dostali důvěru například brankář Bolek, záložníci Vůch s Kučerou nebo útočné duo Holenda – Mahmutovič.

První velkou šanci zápasu si připsali domácí. Útočník Řezníček si dokázal najít cestu plzeňskou obranou, ale samostatný únik mu překazil včasným vyběhnutím Bolek. Viktoriáni chtěli odpovědět stejně aktivně, ale jejich útočné výpady vyústily pouze v ofsajdová postavení. Vzrušení přišlo až po půlhodině hry, kdy Aidin Mahmutovič mohl z malého vápna zakončovat do poloodkryté branky domácích, přihrávku do stoprocentní gólovky ale nezpracoval ideálně a brněnská obrana mu míč ukopla. O minutu později nevyužil nadějnou pozici Egon Vůch, který pálil sice důrazně, ale zcela mimo branku. Ve zbytku poločasu se hra pohybovala především ve středu hřiště a rozhodčí Jech tak ukončil první polovinu zápasu za bezbrankového stavu.

O přestávce připravil trenér Krejčí dvě změny v sestavě. Patrika Hrošovského nahradil TomᚠHořava a Lukáše Hejdu Jan Baránek. Hráči Zbrojovky se ve druhé půli snažili zvýšit aktivitu. Největší zbraní domácích byl nadále útočník Řezníček, ten ale na plzeňskou obranu nevyzrál. A když ano, jako třeba v 58. minutě, chybělo mu k míči několik centimetrů. Po hodině hry se k míči v nadějné pozici dostal Jan Baránek a přesnou střelou k pravé tyči dal svému týmu vedení – 1:0! Odpovědět se snažil dalekonosnou střelou Buchta, ale Bolek v brance hostů zůstal pozorný. Zvýšit vedení mohl v 79. minutě Vůch, který prokázal rychlostní vybavenost, ale míč nasměroval pouze do brankáře Doležala. S dorážkou si mohl gólově poradit Kovařík, ale nedokázal nasměrovat svůj pokus mezi tři tyče. V závěru zápasu překazil čistou gólovku brněnskému Vávrovi Matějů, víc se ovšem v zápase neudálo. Viktoria Plzeň porazila Zbrojovku Brno 1:0 a pojistila si postup do čtvrtfinále MOL Cupu.