Viktoria Plzeň už dnes večer opustí západočeskou metropoli a nepřímo tak započne svou cestu na jihovýchod Španělska. Ve večerních hodinách odcestují hráči společně s realizačním týmem na hotel v areálu Letiště Václava Havla, aby brzy ráno mohli odletět směr Frankfurt. Ve výpravě budou i dva talentovaní dorostenci.

Stejně jako v případě první cesty do Španělska bude obhájce mistrovského titulu čekat přestup právě ve Frankfurtu. Z devátého největšího letiště světa už pocestují rovnou do Valencie. Do cílové destinace, kterou je tentokrát letovisko Benidorm, by měli viktoriáni dorazit okolo jedné hodiny odpolední a na programu mají hned úvodní tréninkovou jednotku.

Ve viktoriánské výpravě schází zranění hráči Martin Chrien, Jan Baránek a Václav Pilař, jinak je kádr kompletní. Šanci poznat atmosféru v prvním týmu dostanou v Benidormu i nadějní dorostenci Filip Vacovský a LukᚠPihrt. „Jde o velmi talentované hráče, proto jsme se rozhodli, že s námi absolvují druhé soustředění a začnou sbírat zkušenosti v prvním týmu,“ řekl na jejich adresu generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

V rámci druhého zimního soustředění odehraje Viktoria čtyři přípravné zápasy s CSKA Moskva, Daejeon Citizens, Odense BK a Dacií Kišiněv.

Kádr Viktorie Plzeň pro druhé španělské soustředění:
Brankáři: Kozáčik, Bolek, Sváček
Obránci: Hejda, Hubník, Matějů, Limberský, Řezník, Janža, Hájek, Vacovský
Záložníci: Hlavatý, Hořava, Hromada, Ivanschitz, Hrošovský, Kopic, Kovařík, Petržela, Zeman, Pihrt
Útočníci: Bakoš, Krmenčík, Poznar