Před stadion do Štruncových sadů neustále míří další lidé, aby uctili památku zesnulého Františka Rajtorala. V pondělí večer dokonce uspořádali smuteční pochod městem, kterého se zúčastnilo přes 300 fanoušků. V dnešním vydání deníku Sport se však objevily informace, se kterými vedení Viktorie Plzeň nesouhlasí, považuje je za lživé a rozhodlo se proti nim ohradit.

Deník Sport v textu věnovaném zesnulému Františkovi Rajtoralovi uvádí, že hráč „propadl hazardu a utápěl značné množství peněz ve sportovních sázkách“. Zmíněné periodikum zároveň píše: „V klubu údajně o jeho psychických stavech a strastech s hazardem věděli.“ Dále je uvedeno, že „oficiální verze zněla únavový syndrom.“

„To, co jsme si dnes přečetli, je nehorázná lež a těžce nás to zasáhlo. Proto jsme se rozhodli zareagovat, vyvrátit tyto informace a bránit tak památku našeho bývalého hráče. Nedovolíme, aby jej někdo takto pošpiňoval na základě nepravdivých informací, pomluv a spekulací,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek. 

„Během Františkova angažmá jsme u něj nezaznamenali jediný problém s hazardními hrami. Hráč se léčil s únavovým syndromem, kde jsme mu byli po celou dobu nemoci nápomocni a bylo jen na něm, kdy se bude cítit na návrat do plného tréninkového a zápasového režimu,“ dodal Adolf Šádek.
„Zároveň bychom rádi touto cestou poděkovali všem, kteří uctili památku Františka Rajtorala vhodným a citlivým způsobem. Poděkování patří fanouškům, médiím i domácím a zahraničním klubům za vyjádření podpory,“ uzavřel Adolf Šádek.