Po vítězném loučení s rokem 2016 v zápase Evropské ligy s Austrií Vídeň nastoupili fotbalisté Viktorie Plzeň na zaslouženou dovolenou. Zpátky do Doosan Areny se vrátí 4. ledna. V rámci zimní přípravy je čekají i dvě soustředění ve Španělsku.

Úplně zahálet během dovolené však hráči rozhodně nebudou. Kouč Roman Pivarník pro ně společně s trenérským štábem připravil individuální tréninkové plány. Start zimní přípravy je naplánovaný na středu 4. ledna, o den později čekají tým funkční testy. 

První část přípravy proběhne v domácích podmínkách a Viktoria sehraje i dva přípravné duely s týmy z nižších soutěží. 10. ledna nastoupí proti Domažlicím, o čtyři dny později proti Ústí nad Labem.
 
Poté již přijdou na řadu dvě soustředění ve Španělsku: 16. - 24. 1. a 31. 1. – 10. 2. Během prvního pobytu sehraje Viktoria tři a během druhého hned čtyři přípravné zápasy. „Jména soupeřů v těchto dnech dolaďujeme a zveřejníme je v průběhu prosince,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Týden po návratu z herního kempu odehrají viktoriáni první ligový zápas jarní části sezony, na domácím hřišti přivítají Příbram.