Po vzoru dvou předvánočních setkání, která se u fanoušků Viktorie Plzeň dočkala velice pozitivní odezvy, připravil i letos plzeňský klub pro své příznivce vánoční akci přímo v prostorách Doosan Areny. V úterý 13. prosince od 17:30 zvou fotbalisté své fanoušky do ochozů stadionu ve Štruncových sadech, aby si v rámci speciálního podvečera mohli vzájemně popřát pohodové svátky a úspěšný vstup do roku 2017.

Vánoční setkání bude stejně jako v loňském roce hostit severní tribuna Doosan Areny, jejíž brány se otevřou už v 17:00. U vstupů se mohou fanoušci těšit na nápoj zdarma a především pak speciální dárek. Vstup na celou akci je zdarma, fanoušci však budou moct v rámci akce pomoci dobré věci.
Přímo u hřiště budou připraveny tři vánoční stromečky. Pod první mohou fanoušci pokládat vánoční dárky dětem z dětských oddělení Fakultní nemocnice v Plzni, pod druhým se budou scházet pamlsky pro zvířata v plzeňské Zoologické zahradě. 

„Našim malým pacientům hospitalizovaným na dětské klinice se snažíme zpříjemnit čas strávený v nemocnici pomocí hraček v našich dětských koutcích a hernách. Děti budou vděčny za každý dárek, uvítají knížky, pohádky na DVD, stolní hry, lego, duplo, chrastítka, leporela, puzzle, pastelky, fixy, omalovánky, míče nebo například gumové omyvatelné hračky. Rádi ale přijmeme vše, co pomůže našim dětským pacientům překlenout dobu strávenou v nemocnici,“ nabízí inspiraci herní specialistka dětské kliniky Fakultní nemocnice Plzeň Ludmila Romová.

„Velice si vážíme zásob z posledních dvou let, které Zoo Plzeň v posledních letech v předvánoční čas od fanoušků získala. I letos uvítáme například sušené kaštany, žaludy, jablka, mrkev, ovoce nebo zeleninu a třeba i sušené pečivo,“ přidává se tiskový mluvčí plzeňské zoologické zahrady Martin Vobruba.

Na třetím vánočním stromku budou chybět ozdoby a záleží na fantazii všech fanoušků, jak jej v průběhu večera ozdobí. „Každý fanoušek má možnost přinést do Doosan Areny svou vlastní ozdobu ideálně v klubových barvách, a přispět tak k vytvoření unikátního uměleckého díla. Uvítáme například papírové ozdoby s logem klubu, vlastnoručně vyrobené drobnosti nebo červené a modré vánoční řetězy. Věříme, že fanoušci nás svou kreativitou překvapí,“ říká tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Samotný program na pódiu před severní tribunou započne v 17:30 hodin. „Fanoušci se mohou těšit na tradičního účastníka vánočních setkání Pavla Horvátha a oblíbence domácích tribun Marka Bakoše, unikátní video z dílny Václava Šubrta, soutěže a losování o výjimečné ceny i pěvecké vystoupení plzeňského hudebního sboru Andílci. Ve své premiéře navíc zazní první viktoriánská koleda,“ prozrazuje náplň zhruba hodinu a půl trvajícího programu Hanzlík.

Fanoušci, kteří navštíví Vánoční setkání v Doosan Areně mohou využít také prodloužené provozní doby Viktoria shopu. V úterý večer bude mít plzeňský fanshop otevřeno do 19:00 hodin, v případě zájmu plzeňských fanoušků o návštěvu Viktoria shopu po skončení Vánočního setkání může být provozní doba ještě prodloužena.