Fotbalový trenér žen Karel Rada dosáhl obrovského trenérského úspěchu. Byl totiž jmenován hlavním trenérem českého národního týmu žen. „Je to pro mě velká čest,“ svěřil se v rozhovoru pro Plzeňský deník.


Byl to vynikající fotbalista, ale daří se mu i na trenérském poli. V minulém roce jako první trenér v historii českého ženského fotbalu postoupil s dorostenkami do 17 let až na finálový turnaj mistrovství Evropy v Bělorusku a za rok 2016 byl jmenován nejlepším trenérem roku ženského fotbalu.

Nyní se tedy stal hlavním trenérem ženského národního týmu. „Beru to nejen jako ocenění své dosavadní práce, ale především jako velkou výzvu a příležitost posunout se ve své kariéře dál,“ řekl Karel Rada.

Lehká práce ho nečeká. Kromě povinnostech u ženského národního áčka totiž ještě dokončí sezonu v roli trenéra prvoligového celku žen Viktorie Plzeň a zůstává do konce ročníku i u reprezentační sedmnáctky, kterou v první polovině května čeká finálový turnaj mistrovství Evropy – ten se uskuteční v Plzni, Příbrami, Domažlicích a Přešticích.

„Věřím tomu, že to společně s kolegy v realizačních týmech zvládneme,“ svěřil se Deníku Karel Rada, který je aktuálně s reprezentační sedmnáctkou na soustředění v italském Bari. Po návratu z Itálie ho čeká odlet na Kypr, kde povede reprezentační áčko na turnaji v zápasech proti Irsku, Walesu a Maďarsku.

Karlovi Radovi k tomuto trenérskému úspěchu velmi gratulujeme a přejeme mnoho štěstí!