Výběr U11 má za sebou dva halové turnaje v Německu. Ani v jednom z turnajů mladí viktoriáni nezklamali a dobrými výkony si řekli i o pozornost bundesligových celků.

První polovina týmu mladých Viktoriánů sehrála na konci listopadu silně obsazený turnaj v Pasově. První letošní konfrontace s halovým povrchem byla úspěšná a kluci svojí skupinu s přehledem vyhráli. „Cenný je především skalp Norimberku. V semifinále kluci poprvé na turnaji prohrávali, ale nakonec duel s Linzem dokázali čtyřmi góly otočit ve svůj prospěch. Ve finále se Viktoriáni střetli s Hoffenhaimem a nutno říci, že soupeř nás přejel na plné čáře. Ale i tak kluci sehráli dobrý turnaj a druhé místo a potlesk tribun jim byl tou nejlepší odměnou,“ hodnotí trenér TomᚠHad.

Druhá polovina kádru U11 na začátku prosince zajela ukázat své fotbalové dovednosti do Chamu. „Začátek turnaje klukům vyšel na výbornou a po třech utkáních měli na svém kontě dvě výhry a i cennou remízu se stejně starými chlapci z Bayernu Mnichov. V dalších zápasech nedokázali kluci navázat na dobré výkony a museli se tak spokojit pouze s utkáním o sedmé místo,“ popisuje trenér. V něm nedali Ingolstadtu šanci a končilo se tak s úsměvem na tvářích.

„Halové turnaje jsou pro nás v zimě spíše zpestřením. Pokud není extrémně špatné počasí, trénujeme neustále na umělé trávě. Pro kluky byl zážitek utkat se s Bayernem, Norimberkem nebo Hoffenhaimem. A pro nás trenéry bylo příjemné zjištění, že v dovednostech s míčem jsme rovnocennými soupeři.“ chválí si konfrontaci s německými sousedy trenér U11 TomᚠHad.