Z prvního termínálu Letiště Václava Havla v pražské Ruzyni odletěli dnes dopoledne hráči a realizační tým Viktorie Plzeň ke čtvrtému utkání v rámci základní skupiny Evropské ligy. Cílovou destinací se jim stala rumunská metropole Bukureš.

Zápas s Astrou Giurgiu byl z domovského příhraničního města nejbližšího soupeře Viktorie přesunut do hlavního města Bukurešti, kde na viktoriány čeká více než pětapadesátitisícová Arena Nationala, kde se mimo jiné odehrálo i finále Evropské ligy v sezóně 2011/2012. Stadion, který je domovským stánkem nejen rumunské reprezentace, ale také Steauy a Dinama Bukureš, dost možná nabídne čtvrtečnímu utkání obou soupeřů komorní atmosféru. „Podle posledních informací se na zápase očekává návštěva dosahující maximálně několika tisíc fanoušků. Příznivců Viktorie, kteří za týmem pocestují do Bukurešti, bude několik desítek,“ upřesnil na letišti tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Viktoriány čeká po příletu příjemných patnáct stupňů Celsia. V den zápasu ovšem teplota poklesne ve spojitosti s přicházejícími srážkami. Už dnes večer absolvují svěřenci trenéra Romana Pivarníka předzápasový trénink. Utkání mezi Astrou Giurgiu a Viktorií Plzeň začíná v 19:00 SEČ.

Fotogalerie