Výběr FC Viktorie Plzeň ve středu dopoledne odletěl z letiště Václava Havla do Říma, kde se o den později utká s domácím týmem AS v pátém utkání v základní skupině Evropské ligy. Viktoriáni potřebují favorita zápasu překvapit a porazit, aby mohli stále myslet na postup do jarní vyřazovací fáze.

„Máme před sebou dva zápasy a musíme hrát na výhru. Hru AS Řím jsme si dopodrobna rozebrali. Oni jsou neskutečně silní při hře do útoku, trenér nám ukazoval snad všechny jejich způsoby, jak se dostávají do útoku. Bude to hodně těžké, a pokud chceme myslet na úspěch, musíme na hřišti nechat úplně všechno i kus sebe,“ říká útočník Michael Krmenčík.

Viktoria je v tabulce sice na posledním místě, ale na postupové druhé místo ztrácí jen 2 body. „Víme, že nás tam dvě výhry posunou, ale AS Řím je nejt잚í soupeř ve skupině. Nic nevzdáváme a slibujeme, že budeme bojovat až do konce,“ dodává plzeňský hráč.

Po dvouhodinovém letu čeká českou výpravu přesun na hotel. Po obědu a odpoledním odpočinku viktoriáni vyrazí poprvé na Stadio Olimpico. Od 18:15 čeká hlavního trenéra a jednoho hráče tisková konference a v 19 hodin začne předzápasový trénink. „Na stadion se moc těším a ještě více na samotný zápas. Snad přijde hodně fanoušků a bude tam dobrá atmosféra. Vím, že za námi vyráží hodně našich příznivců a my budeme bojovat i pro ně,“ popisuje Krmenčík.

Ve čtvrtek dopoledne plzeňští hráči absolvují klasickou dopolední rozcvičku a pak už se budou soustředit na večerní zápas. Utkání AS Řím – FC Viktoria Plzeň začíná ve 21:05 a živě ho bude vysílat ČT Sport. Přímo na Stadio Olimpico budou červenomodré podporovat stovky českých fanoušků. Ti mohou pro přesun na stadion využívat kyvadlovou dopravu z centra města, která je zdarma. Více ZDE.

Fotogalerie