Hned devět hráčů během reprezentační přestávky bylo v zápasovém tempu. Viktoriáni se totiž zúčastnili srazů slovenských či českých národních týmů. Všichni se navíc dostali do akce. Hlavní hvězdou byl Michael Krmenčík, kterému se podařilo v dresu se lvem na prsou skórovat dvakrát.

Česká republika


Vše začalo ve středu 22. března v Ústí nad Labem, kde se český tým postavil v přátelském utkání Litvě. Bezbrankové první půle se viktoriáni TomᚠHořava a Michael Krmenčík nezúčastnili, naskočili až do té druhé. A byli to právě oni dva, kteří se postarali o úvodní branku duelu – Krmenčík vybojoval penaltu a Hořava ji proměnil. V 79. minutě se navíc ještě nejlepší střelec Plzně v této sezoně dokázal sám prosadit, když využil zaváhání litevské defenzivy a završil na konečných 3:0.

Oba hráči zasáhli také do zápasu na půdě fotbalového trpaslíka San Marina. Češi si s ním poradili hladce 6:0, když pět branek nastříleli již v první půli (poprvé ve své historii). A ve 43. minutě to byl opět Michael Krmenčík, jenž si naběhl do šestnáctky na přízemní centr Jakuba Jankta a ve svém čtvrtém utkání v národním dresu zaznamenal třetí trefu. Celkem odehrál 68 minut, než ho nahradil Milan Škoda. TomᚠHořava se do hry dostal v 76. minutě místo Antonína Baráka.

V dresu „lvíčat“, tedy českého výběru U21, nastoupil do přípravných zápasů se Slovenskem a Polskem obránce Aleš Matějů. Proti prvnímu zmíněnému soupeři odehrál v Karviné 62 minut a byl na hřišti u všech gólů při výhře 4:1, v druhém utkání se na trávník dostal až v samotném závěru.

Dva hráči Plzně – brankář Dominik Sváček a záložník Michal Hlavatý – odcestovali s týmem U20, který vede Karel Krejčí, na soustředění do španělské Marbelly. Utkání s Dánskem odchytal Sváček celé, Hlavatý pak odehrál 28 minut, prohře 1:2 ale nezabránili. Do druhého zápasu s výběrem Švédska do 21 let již zasáhl jen Hlavatý, jenž byl na hřišti do 65. minuty. Starší seveřané ale Čechy vyškolili a vyhráli 4:0.

Slovensko


Dospělý tým Slovenska odehrál jediný zápas, a to kvalifikační na mistrovství světa s Maltou. Do vedení šel již ve druhé minutě, krátce nato o něj ale přišel. Remízový stav trval do 41. minuty, pakse trefil Greguš a v závěru stvrdil výhru Slováků gólem na 3:1 Nemec. Plzeňský brankář Matúš Kozáčik odchytal celé utkání, defenzivní záložník Patrik Hrošovský rovněž strávil na hřišti celých 90 minut.

Do jednadvacítky se probojovali záložníci Jakub Hromada s Martinem Chrienem. Oba jsme mohli vidět v akci již při přátelském utkání s Českou republikou v Karviné, které domácí vyhráli 4:1. Hromada odehrál první poločas, Chrien na pažitu zůstal až do 83. minuty.

Střetnutí se Srbskem již bylo bez účasti Jakuba Hromady, nicméně Chrien opět nastoupil v základní sestavě a hrál až do 66. minuty. Byl u všech tří gólů které padly, Slováci zápas vyhráli 2:1.