Reprezentační přestávka se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Řada viktoriánů ji trávila na srazech národních týmů, a to nejen dospělých. Michael Krmenčík za český tým vstřelil svůj sedmý gól. Dvacítka vyhrála v Plzni nad Itálií a uspěla i v Nizozemsku, hráči Viktorie Plzeň se ale neztratili ani v dalších výběrech.

Česká republika – A-tým


Český tým skončil na China Cupu 2018 v Nan-ningu třetí. V boji o finále podlehl Uruguayi 0:2, Michael Krmenčík odehrál 61 minut, než ho na hřišti nahradil jeho spoluhráč z Viktorie Jan Kopic. Větší stopu zanechali viktoriáni v boji o třetí místo s Čínou. Jan Kopic odehrál celé utkání, Michael Krmenčík přišel do hry o poločase a podařilo se mu vstřelit branku na 3:1.

Foto: Štěpán Černý

Slovensko – A-tým


Záložník Patrik Hrošovský se se slovenským národním týmem účastnil Královského poháru v Thajsku, který Slováci vyhráli. Hrošovský nastoupil v semifinále proti Spojeným arabským emirátům, odehrál celé utkání a přihrál na gól. Druhou branku Slovenska vsítil bývalý hráč Plzně Michal Ďuriš.

Česká republika – U21


Záložník Miloš Kratochvíl, jenž z Plzně hostuje ve Zbrojovce Brno, nastoupil v kvalifikačním utkání na ME 2019 proti Řecku o poločase do hry. Češi však soupeři v Xanthi podlehli 0:3 a postup na evropský šampionát se jim vzdálil.

Česká republika – U20


České dvacítce vedené trenéry Karlem Krejčím (bývalý trenér Viktorie), Jiřím Kohoutem (trenérem juniorky Viktorie) a Jiřím Skálou (bývalým asistentem trenéra Viktorie) se vydařily zápasy Elite League na výbornou. Nejprve na hřišti v Luční ulici porazili Itálii 1:0 – brankář Dominik Sváček si připsal čisté konto a záložník Michal Hlavatý, který z Plzně hostuje v Sokolově, odehrál první poločas. Do dalšího zápasu v nizozemském Zeistu zasáhl i třetí z viktoriánů, jenž také hostuje v Sokolově – v 67. minutě nastoupil Martin Rychnovský. Češi vyhráli 3:1.

Foto: Jan Tauber

Česká republika – U19


Češi do 19 let odehráli kvalifikační zápasy na letošní mistrovství Evropy. V úvodním zápase v italském Cordovadu remizovali s Polskem 0:0. Jakub Kadar odehrál celý zápas, LukᚠPfeifer (hostování v Domažlicích) byl v 56. minutě nahrazen dalším viktoriánem Ondřejem Štursou. Při následné prohře 2:3 s Řeckem odehrál znovu celý zápas Jakub Kadar, Ondřej Štursa do hry tentokráte přišel v 62. minutě. O poločase byl do hry poslán JonᚠVais (hostování v Domažlicích). Na závěr se v Udine rozloučili čeští hráči cennou remízou 1:1 s Itálií. Celé utkání znovu odehrál Jakub Kadar. Česká republika tak na ME nepostoupila.

Česká republika – U18


Tým U18 odehrál dva přátelské zápasy s Dánskem v Hradci Králové. První utkání (výhra 3:0) odehrál Václav Míka, o poločase přišel do hry Pavel Šulc a v 84. minutě TomᚠKepl. Druhé utkání skončilo remízou 2:2. Pavel Šulc odehrál 56 minut, TomᚠKepl pak 86 minut a dokonce se mu podařilo vstřelit gól na 2:2.

Česká republika – U17


Reprezentace do 17 let odehrála kvalifikační zápasy ME 2018, které jí ale nevyšly. Při prohře 0:2 se Srbskem se ve hře objevili viktoriáni Jan Halász, který odehrál druhý poločas, a MatyᚠKodýdek, jenž nastoupil do hry v 50. minutě. Proti favorizanému Španělsku (prohra 0:2) nastoupili na celé utkání Jan Halász s Karlem Žilákem, MatyᚠKodýdek pak odehrál 58 minut a Adam Vrba přišel v 68. minutě. Při závěrečné remíze 0:0 s Ukrajinou proběhlo v 58. minutě viktoriánské střídání, když Jana Halásze nahradil MatyᚠKodýdek. Karel Žilák odehrál celý zápas a Adam Vrba 69 minut.

Česká republika – U16


Šestnáctka se již dříve v březnu v rámci UEFA Development Tournamentu utkala se Slovinskem, Srbskem a Norskem. Členem týmu byl Josef Koželuh, který odehrál celé zápasy se Slovinskem a s Norskem a proti Srbům nastoupil v 67. minutě.

Foto: Štěpán Černý

Fotogalerie