Český reprezentační „A“ tým má za sebou první část reprezentační přestávky. Lvíčata zakončila přípravu na svůj evropský šampionát v Polsku. V obou výběrech má Viktoria Plzeň své zastoupení, v áčku se navíc brankou do sítě Belgie blýskl Michael Krmenčík.

Výběr Karla Jarolíma po přípravě v Bruselu bude bojovat o kvalifikační body na hřišti norského celku. Možnost nastoupit mají tři viktoriáni – TomᚠHořava, Jan Kopic a Michael Krmenčík, jenž může vylepšit už tak skvělou reprezentační bilanci. V pěti zápasech se trefil přesně do černého celkem čtyřikrát.

„Trenér nám vtlouká do hlavy, že utkání s Belgií je už za námi a teď nás čeká úplně jiné zápas. Podle mě je to bitva o všechno a my jsme odhodlaní zvítězit. Norové budou jezdit po zadku a my se jim musíme v tomto směru vyrovnat. Bez toho to nepůjde,“ hlásí před klíčovou bitvou kvalifikace plzeňský střelec. Utkání českého nároďáku v Norsku začíná v sobotu 9. června ve 20:45.

Celek do jednadvaceti let se v rámci přípravy na malé Euro utkal dvakrát s týmem Ázerbájdžánu. U výhry 2:1 byl i Aleš Matějů, který odehrál polovinu zápasu. Druhý duel zvládla lvíčata o poznání lépe a svého soupeře porazila 5:0. Euro do jednadvaceti let startuje pro české zástupce v neděli 18. června zápasem s Německem.