Plzeňská Viktoria se s fotbalovým podzimem rozloučila vítězstvím 2:0 na půdě Hapoelu Beer-Sheva a zajistila si tím první místo ve skupině Evropské ligy. Hned po návratu z Izraele začala hráčům i realizačnímu týmu dovolená. I z ní však všichni směřují svou pozornost k pondělnímu losu, který Viktorce přisoudí soupeře pro vyřazovací část.

Lísteček se jménem FC VIKTORIA PLZEŇ bude ve švýcarském Nyonu v osudí mezi nasazenými týmy. Úderem třinácté hodiny započne los, mezi potenciální soupeře patří například Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Nice, Neapol či AEK Atény. „Je celkem jedno, na koho narazíme. Nechávám to osudu. Pokud bych si ale mohl vybrat, raději bych nějakého hratelnějšího soupeře, přes kterého bude šance přejít do dalšího kola,“ říká před losem záložník Jan Kopic.

Podobně mluví i obránce Radim Řezník. „V této fázi soutěže už je těžké si vybírat. Jde o týmy, které dokázaly postoupit ze základní skupiny, takže musí mít určitou kvalitu. A pak jsou tam týmy ze třetích míst Ligy mistrů, tady je o jejich síle zbytečné pochybovat.“

Jedno vysněné jméno soupeře přeci jen prozradil kapitán týmu Roman Hubník. „Líbil by se mi dvojzápas s Celtikem Glasgow,“ prozradil. Záložník TomᚠHořava pak tipuje jednoho z dvojice Kodaň – Lyon.

Zda se mu přání vyplní či nikoli se dozvíme v pondělí po obědě. Na klubovém webu vám samozřejmě bezprostředně po losu přineseme ohlasy hráčské kabiny i trenéra Pavla Vrby.

Možní soupeři: Astana, Ludogorec Razgrad, AEK Atény, Partizan Bělehrad, Lyon, Kodaň, CZ Bělehrad, Olympique Marseille, Östersund, Nice, San Sebastian, Neapol, Spartak Moskva, Celtic, Borussia Dortmund.