15. 3. 2017    Zápas

Viktoriáni zvládli dohrávku na Bohemce a vezou domů tři body

FC Viktoria Plzeň

16. kolo / Středa 15. 3. 2017, 17:00 / Ďolíček

16. kolo / Středa 15. 3. 2017, 17:00
Ďolíček

Bohemians Praha 1905

0:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

8. Bakoš

sestavy

Bohemians Praha 1905

Fryšták – Dostál, Buchta, Krch (C), Švec (36. Šmíd), Havel – Hubínek (76. Kabajev), Jirásek – Mašek, Markovič, Kuchta (84. Nitrianský)

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Matějů, Hubník (C), Hejda, Janža – Kopic, Hořava, Hrošovský, Zeman (89. Kovařík) – Krmenčík (68. Chrien), Bakoš (87. Poznar)

statistiky

Branky: 8. Bakoš, ŽK: Buchta – Matějů, Janža, Krmenčík, Hájek, Rozhodčí: Hrubeš – Peřina, Pochylý – Ginzel

Diváci: 4912

Dohrávku 16. kola ePojisteni.cz ligy zvládli lépe hráči Viktorie Plzeň. Domácí soupeř byl sice velmi nepříjemný, nicméně jediným gólovým momentem byla hlavička Marka Bakoše z osmé minuty utkání.

Trenér Roman Pivarník vyrukoval se změnami v sestavě – Jakuba Hromadu nahradil TomᚠHořava, ligový debut za Plzeň si pak odbyli TomᚠHájek s Erikem Janžou, kteří zaujali místa Lukáše Hejdy a Davida Limberského.

Zápas začal aktivním fotbalem. V šesté minutě si dobrou příležitost vypracovala Viktoria, když protiútok zakončoval TomᚠHořava střelou vedle branky. O chvíli později už šli viktoriáni do vedení a znovu u toho byl Hořava. Jeho hlavičku pak do sítě k tyči prodloužil Marek Bakoš – 0:1! Bohemka se o vyrovnání pokusila ve 23. minutě, kdy z dálky střílel Milan Jirásek. Brankář Matúš Kozáčik se ale po zemi natáhl ke své tyči a chytil balon do náruče.

Zelenobílí pokračovali ve slušné aktivitě a další možnost měli po půlhodině hry, hlavička Dominika Maška však postrádala potřebnou razanci. Na druhé straně zahrozili Západočeši Zemanovým centrem, který brankář Fryšták neudržel, k dorážce již ale nikoho nepustil. Obrovskou šanci měl ve 39. minutě Miroslav Markovič, jeho zakončení šlo ovšem do postranní sítě. Po první části utkání tak Plzeň v Ďolíčku vedla o jednu branku.

Do druhé půle vstoupili šancí domácí Bohemians, ránu Milana Jiráska z dálky ale Kozáčik skvěle vykopl na rohový kop. Krátce nato se slovenský reprezentační brankář musel činit znovu, tentokráte vychytal Markoviče. Další nadějnou pozici měl Dominik Mašek, jeho zakončení ale postrádalo přesnost. Pražský celek zkrátka velmi nebezpečně kousal…

V 68. minutě poslal kouč Pivarník na hřiště místo oslavence Michaela Krmenčíka záložníka Martina Chriena. Domácí tým se i nadále snažil pokračovat v aktivní hře, obranná hra Viktorie však byla organizována dobře. V závěrečných minutách do hry putoval Poznar za Bakoše a Kovařík za Zemana. Nad rámec základní hrací doby se nastavily tři minuty. Rozhodnutí mohl zařídit Jan Kopic, ve velké šanci ho ale vychytal Fryšták. Viktoriáni těsné vedení tedy udrželi a odvezli si z horké půdy v Ďolíčku tři body!

Související články