V roce 2015 FC Viktoria Plzeň oficiálně spustila projekt Viktorka do škol. Za hlavní cíle si dává rozšířit povědomí mezi dětmi na základních školách o plzeňském klubu, vytvořit vazbu a sounáležitost dětí s klubem, nabídnout zážitky spojené s fotbalem, přes populární osobnosti FC Viktorie Plzeň zdůrazňovat důležitost sportování a vzdělání a také budovat vztah dětí ke sportu, především k fotbalu. Do projektu je přihlášeno 14 škol z Plzně a okolí.

22. Základní škola v Plzni
Doubravecká dvaadvacítka je umístěna v krásném prostředí pod Špitálským lesoparkem a navštěvuje ji 733 žáků, které učí 40 pedagogů. Škola byla postavena před padesáti lety a v posledních letech prošlo rekonstrukcí venkovní multifunkční hřiště a nad jednotlivými pavilony je nově vystaveno další patro. 


Žáci se účastní olympiád, soutěží a to i sportovních. Za posledních 8 let patří 22. ZŠ při hodnocení škol ve sportovních soutěžích, vyhlašovaných AŠSK v okrese Plzeň město, mezi nejlepší a obsazuje většinou první až třetí místo. „U nás na škole má sport zelenou a je to i díky podpoře vedení školy a pochopení kolegů netělocvikářů, za což všem patří velké díky,“ říká učitelka Yveta Pompová. 
 

Škola se také zapojila do projektu „Viktorka do škol.“ „Naše děti díky tomu poznaly klub i z druhé strany – navštívily šatny viktoriánů a celé široké zázemí. Zúčastnily se fotosoutěže a v červnu 2015 přivítaly na naší škole dva skvělé Moraváky Radima Řezníka a Tomáše Hořavu. V zaplněné aule s těmito hráči proběhla beseda a autogramiáda. Kluci si přinesli podepsat šály, ale i kopačky a já vím, že jim nad postelí visí dodnes. Díky projektu se žáci dostanou do hlediště na skvělé zápasy a zažijí úžasnou atmosféru, což jim žádná televize zprostředkovat nemůže,“ popisuje Pompová. 

Fotogalerie