FC Viktoria Plzeň se ve druhém utkání v základní skupině Evropské ligy utká s Villarrealem. Na hřišti aktuálně prvního týmu španělské ligy můžou Západočeši pouze překvapit a hráči se shodují, že s obrannou taktikou z Plzně rozhodně neodjedou.

„Favorit jsou určitě oni, ale my neskládáme zbraně. Prohráli s Rapidem Vídeň, takže uspět určitě můžeme a pokusíme se o to. Chtěli bychom tam neprohrát, to bude hlavní cíl. Ale nějakého zanďoura hrát nebudeme,“ říká záložník Jan Kopic. „Oni sice vedou svoji ligu, ale my tam jedeme hrát nᚠfotbal. Chceme hrát útočně a ne pouze v obraně. Snad pobavíme diváky a padne hodně gólů,“ dodává další krajní záložník Milan Petržela.

Viktoria v úvodním utkání v Evropské lize doma porazila Dinamo Minsk, teď přichází na řadu souboj s největším aspirantem na první místo ve skupině. „Těším se do Španělska hodně. Fotbal, který se tam hraje, se mi moc líbí a my se navíc utkáme s aktuálně prvním týmem ligy, Villarreal je ve formě. Nečeká nás nic lehkého, ale pro takové zápasy se fotbal hraje,“ zamýšlí se Kopic. „Bude to náročný zápas, ale bude to zajímavé zahrát si proti španělskému mužstvu evropského formátu,“ doplňuje Petržela.

Hráči Viktorie jsou v zápasech v české lize spíše zvyklí tlačit své soupeře, ve Španělsku budou pravděpodobně v opačné pozici. „My dost možná budeme spíš hrát bez balonu, musíme se připravit na to, že bude soupeř lepší na míči. Určitě nás na to trenéři skvěle připraví a my naši hrou Villarreal přehrajeme,“ popisuje Jan Kopic. „Oni musejí vyhrát, takže na nás vlétnou. Navíc hrají doma a fanoušci je poženou. My se s tím ale srovnáme, dobře se připravíme a nic jim nedáme zadarmo,“ uzavírá Milan Petržela.