Deset zápasů, třicet bodů. Viktoria Plzeň zažívá snový vstup do nové sezony HET ligy. Po první třetině viktoriáni ještě neztratili ani bod a stali se tak prvním týmem v historii samostatné české ligy, kterému se to podařilo. Po souboji v Generali Aréně hodnotil výkon trenér Pavel Vrba.

„Odehráli jsme velice těžký zápas, Sparta předvedla svůj nejlepší výkon sezony. Tentokrát jsme nepředvedli takovou kvalitu jako v Liberci nebo Mladé Boleslavi, ubojovali jsme to spíš srdcem. Byli jsme šastnější, že jsme dali první gól, výsledek tak hrál v nᚠprospěch,“ okomentoval Vrba. „V druhém poločase jsme nebyli tak aktivní, jako bychom si představovali. Ztráceli jsme hodně balónů, nedokázali se dostat do brejkových situací, což byla škoda,“ mrzelo plzeňského kouče.

Třiapadesátiletý trenér také ohodnotil první třetinu sezony, kterou má Plzeň za sebou. „Co se týče výsledků a bodového zisku, musím být maximálně spokojen. Přiznávám ale, že máme i hluchá místa. Není to tak, že bychom každý zápas vyhráli suverénním způsobem. Jsou pasáže, kdy je soupeř lepší a někdy máme i štěstí,“ upozornil Vrba. „Na druhou stranu musím kluky pochválit, že i tomu štěstí jdeme naproti. Hráči ve všech zápasech ukázali obrovskou bojovnost i kvalitu. To se nám také vrací výsledky, které momentálně máme,“ doplnil.

Na závěr Pavel Vrba upozornil, že o titulu ještě není rozhodnuto. „Liga je čím dál víc kvalitnější. Může se stát opačná situace, že my teď ztratíme 15 bodů a Sparta udělá šňůru,“ odmítá plzeňský stratég přílišné uspokojení.

Fotogalerie