Výhra na jablonecké střelnici znamená pro hráče Viktorie Plzeň důležité uklidnění před závěrečným zápasem sezóny. V husté chumelenici se Západočeši zorientovali nadmíru dobře a ještě před přestávkou rozhodli o svém vítězství, které jim zajistilo titul zimního půlmistra.

„Jsme spokojení hlavně s výhrou, protože v Jablonci se nevyhrává tak snadno. Tohle byly opravdu důležité tři body,“ komentuje jediný střelec zápasu Jan Baránek. „Po standardce jsme získali odražený balón, já zůstal v pokutovém území a TomᚠHořava mi dal skvělý centr. Trochu mi to z hlavy ještě sjelo, takže pro brankáře to bylo hodně těžké. Jsem rád, že to tam padlo, aspoň jsem klukům trochu odčinil penaltu proti Minsku,“ přemýšlí Baránek, který musel se svými spoluhráči snášet rozmary počasí. „V prvním poločase to nebylo nějak hrozné, ale po přestávce to bylo horší. Zápas to asi trochu poznamenalo, přibylo nakopávaných míčů, ale obě mužstva měla stejné podmínky, takže žádný problém,“ říká plzeňský obránce. 

„V prvním poločase nás Jablonec místy zatlačil, ale Matúš nás skvěle podržel. Jablonci vyhovovala hra, kdy mohl čekat na brejky a chodil do naší otevřené obrany. Po vstřelení branky se to trochu otočilo a využívat okének v obraně jsme mohli zase my. Hned ze začátku druhé půle jsme měli dvě velké příležitosti. Kdybych já nebo Michal dali branku, mohli jsme zápas definitivně zlomit,“ hodnotí utkání Jan Kopic, který v dresu pondělního soupeře Viktorie vyzrál v elitního tuzemského hráče. Prémie za výhru v Jablonci ale nevypisoval. „V kabině jsem nic podobného neříkal, ale asi mě to nemine. Je normální, že když porazíte svůj bývalý klub, tak se kabině nějak odvděčíte,“ culí se Kopic. 

„V první části ligy jsme se nemohli moc rozjet, byli jsme takoví přibrždění, ale pak jsme načali šňůru vítězných zápasů. Až na zaváhání v Brně jsme všechno vyhráli, takže můžeme být spokojeni,“ hodnotí dosavadní průběh sezóny Jan Baránek. „Věřím, že nezůstane pouze u půlmistra, ale že na prvním místě budeme i na konci, protože tým na to určitě máme. I když někdy nedáváme tolik branek nebo si nevytváříme šance tak lehce, jako v minulosti, stále umíme vyhrávat,“ dodává Jan Kopic.

Fotogalerie