Viktoria Plzeň zvládla utkání 7. kola HET ligy, když porazila Fastav Zlín 2:1. Viktoria vstřelila dvě branky v první čtvrthodině hry, když se trefili Kolář s Krmenčíkem. Ve druhém poločase převzal iniciativu soupeř z Moravy.

„Zhodnotit zápas bude velice jednoduché. První poločas byl z naší strany velice dobrý, skvělý vstup, vedení dva nula a další bohužel zahozené brejkové situace. Druhý poločas byl z našeho pohledu především boj,“ rekapituluje utkání Pavel Vrba. „Byla chyba, že jsme z brejkových situací nedokázali vstřelit gól. Poté, co jsme dostali branku v konci druhého poločasu, bylo jasné, že Zlín tu nemá co ztratit. Jeho mezihra byla lepší než ta naše, sbírali balóny, byli na tom lépe než my, měli lepší postavení. My jsme pouze dobíhali k hráčům a nedokázali jsme zopakovat naši mezihru z úvodu zápasu,“ pokračuje Vrba.


Jeho tým se bez ztráty bodu drží v čele tabulky. „Je sedmé kolo, po této době je zbytečné cokoliv hodnotit, protože se může všechno ještě točit. Těší nás dobrý vstup, máme dost bodů, což je pro nás příznivé. Ale nemůžeme tvrdit, že je všechno ideální. Jsou části zápasů, kdy nám to jde, ale na druhou stranu, jsou zápasy, kdy nehrajeme podle mých představ. Není důvod být nahoře,“ přemýšlí plzeňský lodivod. „Zápasy pravdy nás ještě čekají, máme před sebou těžký zápas v Boleslavi, po reprezentační pauze Sparta a Slavie. Po těchto utkáních můžeme o něčem mluvit, ale v těchto chvílích to je úplně zbytečné,“ uzavírá Pavel Vrba.

Fotogalerie